Publikavimo data: 2024-01-01
Pomidorų ir keptų bulvių salotos receptas
Jei mėgstate lengvus, bet kartu ir sočius patiekalus, paruoškite pomidorų salotų ir keptų bulvių. Pikantiškos bulvės, derinamos su sultingais pomidorais, pagardintos grietine, patiks net užkietėjusiam kritikui. O jei grietinę pakeisite neriebiu jogurtu arba alyvuogių aliejumi, patiekalą įvertins net ir tie, kurie saugo savo figūrą.
Žingsnis 1
Nuplaukite bulves ir pomidorus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite 1 kg kepimui skirtos druskos. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Į kepimo skardos dugną įberkite druskos ir tolygiai paskleiskite ją po visą paviršių, kad susidarytų "druskos pagalvėlė". Ant druskos viršaus sudėkite bulves. Bulves paskleiskite toliau viena nuo kitos. Pašaukite į orkaitę 30-35 minutėms.
Žingsnis 3
Dantų krapštuku patikrinkite, ar bulvės yra tinkamos. Jei jos minkštos, išimkite iš orkaitės. Leiskite visiškai atvėsti.
Žingsnis 4
Nuo atvėsusių bulvių nuimkite odelę.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite dideliais 2,5 -3,5 cm dydžio gabalėliais.
Žingsnis 6
Pomidorus supjaustykite 1,5-2 cm griežinėliais.
Žingsnis 7
Įkaitinkite keptuvę su gabalėliu sviesto.
Žingsnis 8
Sudėkite bulves į įkaitintą keptuvę. Kepkite jas 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 9
Į keptuvę sudėkite pomidorus.
Žingsnis 10
Supilkite saldžiarūgštį padažą, viską gerai išmaišykite.Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kepkite daržoves 10 minučių.
Žingsnis 11
Patiekite patiekalą papuošę grietine ir smulkiai supjaustytomis žolelėmis. Gero apetito.
Kategorijos