Publikavimo data: 2024-01-01
Šiltos salotos su funchoza, vištiena ir daržovėmis receptas
"Funchoza" - tai azijietiški makaronai, gaminami iš pupelių krakmolo. Labai dažnai ji vadinama "stikline". Taip yra todėl, kad išvirtas jis tampa permatomas ir blizgus. Funchoza privalumas tas, kad jos nereikia virti. Pakanka jį užpilti verdančiu vandeniu ir palikti garuose 5 minutes. Be to, funchoza yra sveika, nes turi mažai kalorijų ir neturi glitimo. Įdėkite vištienos filė, daržovių ir sojų padažo ir gausite skanų azijietišką patiekalą.
Žingsnis 1
Sudėkite funchozą į gilų dubenį ir 5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu, tada nusausinkite per sietelį. Nulupkite svogūną, morką ir česnaką. Iš paprikos pašalinkite šerdį. Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite mažomis 1 cm ilgio juostelėmis.
Žingsnis 3
Perkelkite vištieną į dubenį, supilkite sojų padažą ir smulkintą česnaką. Palikite marinuotis 5-10 minučių.
Žingsnis 4
Tuo metu raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 5
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.
Žingsnis 6
Paprikas supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 7
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite vištieną 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 8
Į vištieną sudėkite daržoves ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 9
Į daržoves ir vištieną supilkite sojų padažą ir česnakus, kuriuose buvo marinuota vištiena. Švelniai išmaišykite ir troškinkite 2 minutes.
Žingsnis 10
Sudėkite garuose virtus lazdyno riešutus.
Žingsnis 11
Švelniai išmaišykite visus ingredientus, kad sojų padažas padengtų funchozą. Maišydami kepkite dar 2-3 minutes, kol sojų padažas išgaruos. Baigta.
Žingsnis 12
Papuoškite patiekalą sezamo sėklomis. Mėgaukitės patiekalu.
Kategorijos