Publikavimo data: 2025-08-20
Aštrus grybų paštetas su grietinėle, baltuoju vynu ir muskato riešutu
Tikrai pikantiškas grybų paštetas gaminamas iš ypatingų ingredientų - baltojo vyno, muskato riešuto ir grietinėlės. Šie priedai praturtina grybų skonį ir papildo juos savo išskirtinėmis natomis. Tokį paštetą, atsižvelgiant į jo skonį, galima patiekti ir ant šventinio stalo. Kartu jam paruošti nereikia daug laiko. Be to, negalima sakyti, kad jis sudėtingas gaminimo procesų požiūriu. Tačiau šis patiekalas tikrai atkreips į save dėmesį.
Žingsnis 1
Grybus ir svogūnus supjaustykite stambiais griežinėliais. Apkepkite juos augaliniame aliejuje, kol pusiau apkeps. Pagardinkite pipirais, druska, tarkuotu muskato riešutu ir česnaku. Supilkite grietinėlę ir troškinkite.
Žingsnis 2
Baltos duonos minkštimą užpilkite pienu, kurį laiką palaikykite ir išspauskite. Sudėkite keptuvės turinį ir duoną į dubenį ir suplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje mikseriu išsukite sviestą iki baltos spalvos. Sudėkite jį į paštetą ir išmaišykite. Sudėkite į indą ir 24 valandas laikykite šaldytuve.
Kategorijos