Aštrus grybų paštetas su grietinėle, baltuoju vynu ir muskato riešutu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Aštrus grybų paštetas su grietinėle, baltuoju vynu ir muskato riešutu

Tikrai pikantiškas grybų paštetas gaminamas iš ypatingų ingredientų - baltojo vyno, muskato riešuto ir grietinėlės. Šie priedai praturtina grybų skonį ir papildo juos savo išskirtinėmis natomis. Tokį paštetą, atsižvelgiant į jo skonį, galima patiekti ir ant šventinio stalo. Kartu jam paruošti nereikia daug laiko. Be to, negalima sakyti, kad jis sudėtingas gaminimo procesų požiūriu. Tačiau šis patiekalas tikrai atkreips į save dėmesį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Aštrus grybų paštetas su grietinėle, baltuoju vynu ir muskato riešutu Žingsnis 1
Grybus ir svogūnus supjaustykite stambiais griežinėliais. Apkepkite juos augaliniame aliejuje, kol pusiau apkeps. Pagardinkite pipirais, druska, tarkuotu muskato riešutu ir česnaku. Supilkite grietinėlę ir troškinkite.

Žingsnis 2

Aštrus grybų paštetas su grietinėle, baltuoju vynu ir muskato riešutu Žingsnis 2
Baltos duonos minkštimą užpilkite pienu, kurį laiką palaikykite ir išspauskite. Sudėkite keptuvės turinį ir duoną į dubenį ir suplakite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Aštrus grybų paštetas su grietinėle, baltuoju vynu ir muskato riešutu Žingsnis 3
Atskirame dubenyje mikseriu išsukite sviestą iki baltos spalvos. Sudėkite jį į paštetą ir išmaišykite. Sudėkite į indą ir 24 valandas laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
grybų patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paštetai, paprastai, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, daržovių ir grybų paštetai, vaizdo įrašo receptas, be įprastų alergenų, receptų knyga, grybų paštetai

Kategorijos