Publikavimo data: 2024-04-09
Grybų paštetas
Grybų paštetas arba grybų ikrai - puikus priedas prie pietų, vakarienės ar užkandžių. Tai paprastas užkandis, bet labai aromatingas ir skanus. Jo sudėtyje yra paprastų ir sveikų ingredientų, todėl juo galite drąsiai vaišinti ir suaugusiuosius, ir vaikus. Jį labai lengva paruošti, jis atrodo apetitiškai, papuošia ir pagerina bet kokį patiekalą - grybų mėgėjai turėtų bent kartą jo paragauti!
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite griežinėliais. Kietai virtus ir atvėsusius kiaušinius supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus, sudėkite supjaustytus grybus ir kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 4
Perkelkite grybus į lėkštę, įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs, tada sudėkite morkas ir kepkite, kol iškeps, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 5
Į smulkintuvo dubenį sudėkite grybus, mišrainę, kiaušinius, sviestą, druską ir pipirus pagal skonį.
Žingsnis 6
Sumalkite turinį iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Perpilkite paštetą į tinkamą indą ir patiekite arba laikykite šaldytuve.
Kategorijos