Publikavimo data: 2025-08-18
Aštrus ir švelnus grybų paštetas krepšeliuose
Aštrus ir švelnus grybų paštetas krepšeliuose - europietiškas patiekalas. Paštetas buvo išrastas viduramžiais. Jį sugalvojo vienas negarsus virėjas, kuris norėjo skaniu patiekalu pamaitinti savo tėvą, tačiau dėl amžiaus jis negalėjo kramtyti kietų produktų. Taigi šis virėjas susmulkino visus ingredientus iki labai smulkios ir švelnios konsistencijos ir patiekė tėvui. Po to žmonės visame pasaulyje paragavo pašteto ir pradėjo jį patiekti kaip užkandį prie stalo.
Žingsnis 1
Nuplautus grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas stambiai sutarkuokite. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite grybus, svogūnus ir morkas.
Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite jūros ešerius ir grybus ir troškinkite dar 10 minučių. Keptuvės turinį, česnako skilteles ir prieskonius sumaišykite blenderiu iki vientisos masės. Šaukštu sudėkite paštetą į tartaletes.
Kategorijos