Publikavimo data: 2024-01-20
Aštrus jautienos ir aitriųjų paprikų mėsainis receptas
Receptas mėgstantiems aštriai. Aitriųjų paprikų mėsainis yra sotus restorano stiliaus patiekalas. Aštrūs patiekalai vis labiau populiarėja. Kodėl? Aitriosios paprikos labai veiksmingai padeda išvengti daugelio ligų: hipertenzijos (aitriosios paprikos pasižymi kraujagysles plečiančiomis savybėmis, t. y. plečia kraujagysles ir taip mažina kraujospūdį), bakterinės infekcijos (bakterijas naikina aštrios paprikų sultys), alergijos (suaktyvina imunoglobulinų gamybą), bronchų astmos, skausmo malšinimo (aitriosios paprikos suaktyvina endorfinų gamybą).
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus. Iš jautienos pašalinkite foliją, venas ir riebalų perteklių. Išimkite marinuotus agurkus iš stiklainio. Paruoškite likusius recepte nurodytus ingredientus.
Žingsnis 2
Svogūnus ir agurkus supjaustykite proporcingai mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Iš aitriųjų paprikų išimkite sėklas ir paprikas supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 4
Jautieną supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite jautienos gabalėlius po 5 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 6
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite smulkintas aitriąsias paprikas ir įpilkite 2 valgomuosius šaukštus sojų padažo. Troškinkite 2 minutes.
Žingsnis 7
Įkaitinkite kitą keptuvę arba mėsos keptuvę su gabalėliu sviesto. Apkepkite kiekvieną bandelę.
Žingsnis 8
Paruoškite mėsainių padažą: dubenyje sumaišykite majonezą ir likusį sojų padažą.
Žingsnis 9
Sudėkite mėsainį: ant apatinės bandelės dėkite salotų lapus.
Žingsnis 10
Ant salotų lapų sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus ir svogūnus.
Žingsnis 11
Ant viršaus sudėkite jautienos griežinėlius ir aptepkite padažu.
Žingsnis 12
Uždenkite antrą bandelę.
Žingsnis 13
Kad mėsainis būtų stabilus, smeikite į jį ilgą medinį iešmą.
Žingsnis 14
Patiekite mėsainį ant kraftpopieriumi išklotos medinės lentos su bulvytėmis ir padažu.
Kategorijos