Publikavimo data: 2024-02-04
Cheeseburgeris receptas
Pirmieji sūrio mėsainio variantai pasirodė XX a. pradžioje Kalifornijoje, ir tai įvyko per virėjo klaidą. Jis perkepė paplotėlį, bet jo neišmetė, o nusprendė šiek tiek apdegusios mėsos skonį "užgožti" sūriu. Mėsainis su sūriu lankytojams neįtikėtinai patiko. Po to apetitą kelianti bandelė su mėsos paplotėliu, sūriu ir padažu pradėjo savo triumfo žygį per JAV, o vėliau ir per visą pasaulį.
Žingsnis 1
Mėsainio bandelę perpjaukite išilgai per pusę. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, salotas nuplaukite ir nusausinkite. Nulupkite pomidorą, agurką ir svogūną ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Maltą mėsą pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir suformuokite kotletą.Gerai išminkykite maltą mėsą, kad ji būtų tiršta ir kepant nesubyrėtų.
Žingsnis 3
Kepkite kotletą įkaitintame augaliniame aliejuje 3 minutes iš vienos pusės. Tada ant apkeptos pusės dėkite mocarelos griežinėlius ir 4 minutes kepkite iš kitos pusės.
Žingsnis 4
Apkepkite bandelių puseles ant sausos keptuvės iš abiejų pusių iki auksinės spalvos, o vidų patepkite majonezu.
Žingsnis 5
Sudėkite mėsainį: ant apatinės bandelės dėkite paplotėlį ir sūrį, išdėliokite pomidorą, agurką, svogūną, salotas ir uždenkite kita bandelės puse.
Žingsnis 6
Viršutinę bandelę pritvirtinkite ilgu mediniu iešmeliu.
Kategorijos