Publikavimo data: 2024-02-04
Veganiškas mėsainis receptas
Vegetariškame mėsainyje vietoj mėsos paplotėlio yra avinžirnių paplotėlis. Galite naudoti sojų mėsą, bet ne visiems ji patinka. Avinžirniuose, kaip ir visose ankštinėse daržovėse, yra daug organizmui būtinos geležies, magnio, kalcio, todėl avinžirnių paplotėliai bus sveikesni nei sojos. Taip pat veganiškų mėsainių recepte nenaudojamas klasikinis majonezas, nes jame yra kiaušinių. Vietoj jo galite įsigyti lieso analogo. Arba iš viso nedėkite jo į mėsainį.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Prieš gamindami avinžirnius kelias valandas pamirkykite kambario temperatūros vandenyje. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Nulupkite česnaką. Nuplaukite daržoves. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletus. Avinžirnius virkite apie 30 minučių. Išvirusius avinžirnius, svogūną, česnaką ir prieskonius sudėkite į trintuvą. Sumaišykite iki vientisos masės. Smulkiai supjaustykite krapus ir įmaišykite juos į maltą mėsą.
Žingsnis 3
Suformuokite kotletus. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite kotletus. Kepkite 15 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite mėsainį. Supjaustykite agurką ir pomidorą griežinėliais. Mėsainių bandeles perpjaukite per pusę. Išdžiovinkite jas orkaitėje arba ant grilio keptuvės. Išdėliokite mėsainį tokia tvarka: mėsainio bandelės apačia, padažas, salotos, agurkas, paplotėlis, pomidoras, salotos, mėsainio bandelės viršus.
Žingsnis 5
Mėsainių padažą galima patiekti atskirai puodelyje. Jei norite, mėsainį taip pat papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos