Publikavimo data: 2024-03-27
Aštrūs kepti koldūnai
Koldūnai yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas, kurį galima rasti beveik ant kiekvieno stalo. Pagal šį receptą paruošti koldūnai yra itin aštraus skonio ir gali net nubraukti ašarą nepasiruošusio ragautojo akyse. Tačiau net jei nesate mėgėjas verkti virš savo lėkštės, vis tiek galite pasinaudoti šiuo receptu. Tiesiog sumažinkite prieskonių kiekį iki jūsų skonio receptoriams priimtino minimumo ir mėgaukitės traškia bei sultinga keptų koldūnų tekstūra.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite raudonąją aitriąją papriką, sėklų neišimkite.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite koldūnus. Kepkite koldūnus 5-7 min. ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos, tada išjunkite dujas, apverskite koldūnus vieną po kito ir aptepkite juos sviestu.
Žingsnis 3
Į koldūnus suberkite universalius prieskonius, papriką ir česnaką, pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite koldūnus. Tada įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens, sumažinkite dujas ir uždenkite koldūnus dangčiu. Palikite patiekalą ant ugnies dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Kai vanduo visiškai išgaruos, į keptuvę suberkite susmulkintas aitriąsias paprikas ir koldūnus užpilkite sojų padažu. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite koldūnus kepti ant silpnos ugnies dar 2-3 minutes.
Žingsnis 5
Nuimkite koldūnus nuo ugnies, sudėkite į lėkštę ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos