Koldūnai su malta jautiena receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-20

Koldūnai su malta jautiena receptas

Tradicinis rusiškas patiekalas, įdarytas malta mėsa arba žuvimi. Naminiai koldūnai su jautiena būna sultingi, švelnūs ir labai skanūs. Įdaras būna tirštas, o tešla plona. Juos galima patiekti su grietine, gabalėliu sviesto ir žolelėmis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
220 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Koldūnai su malta jautiena receptas Žingsnis 1
Kiaušinius, druską ir vandenį nuolat maišydami suplakite dubenyje, nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Išimkite faršą iš šaldytuvo.

Žingsnis 2

Koldūnai su malta jautiena receptas Žingsnis 2
Labai smulkiai supjaustykite svogūną. Sudėkite maltą mėsą į dubenį, pasūdykite, papipirinkite ir sumaišykite su svogūnu. Tešlą iškočiokite kočėlu ne per plonu sluoksniu. Stikline iš tešlos išpjaukite apskritimus.

Žingsnis 3

Koldūnai su malta jautiena receptas Žingsnis 3
Į kiekvieną tešlos apskritimą dėkite po 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro.

Žingsnis 4

Koldūnai su malta jautiena receptas Žingsnis 4
Atsargiai apvyniokite apskritimą ir užspauskite kraštus.

Žingsnis 5

Koldūnai su malta jautiena receptas Žingsnis 5
Išvirkite koldūnus. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirkite. Sudėkite koldūnus į verdantį vandenį ir virkite 5-7 minutes, kol koldūnai išplauks ir bus paruošti.

Žingsnis 6

Koldūnai su malta jautiena receptas Žingsnis 6
Paruoštus koldūnus sudėkite į lėkštę. Būtinai patiekite juos karštus.

Žingsnis 7

Koldūnai su malta jautiena receptas Žingsnis 7
Koldūnus galima papuošti žolelėmis ir patiekti su grietine.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos