Publikavimo data: 2024-01-20
Koldūnai su malta jautiena receptas
Tradicinis rusiškas patiekalas, įdarytas malta mėsa arba žuvimi. Naminiai koldūnai su jautiena būna sultingi, švelnūs ir labai skanūs. Įdaras būna tirštas, o tešla plona. Juos galima patiekti su grietine, gabalėliu sviesto ir žolelėmis.
Žingsnis 1
Kiaušinius, druską ir vandenį nuolat maišydami suplakite dubenyje, nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Išimkite faršą iš šaldytuvo.
Žingsnis 2
Labai smulkiai supjaustykite svogūną. Sudėkite maltą mėsą į dubenį, pasūdykite, papipirinkite ir sumaišykite su svogūnu. Tešlą iškočiokite kočėlu ne per plonu sluoksniu. Stikline iš tešlos išpjaukite apskritimus.
Žingsnis 3
Į kiekvieną tešlos apskritimą dėkite po 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro.
Žingsnis 4
Atsargiai apvyniokite apskritimą ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 5
Išvirkite koldūnus. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirkite. Sudėkite koldūnus į verdantį vandenį ir virkite 5-7 minutes, kol koldūnai išplauks ir bus paruošti.
Žingsnis 6
Paruoštus koldūnus sudėkite į lėkštę. Būtinai patiekite juos karštus.
Žingsnis 7
Koldūnus galima papuošti žolelėmis ir patiekti su grietine.
Kategorijos