Publikavimo data: 2024-06-08
Aštrūs koldūnai ant kepimo skardos
Šis skanus mėsos patiekalas žinomas ir mėgstamas visame pasaulyje ir beveik visur laikomas tradiciniu patiekalu, tačiau skirtingais pavadinimais. Tačiau, nepaisant to, šeimininkų, kurie nuo pat pradžių gamina koldūnus, vis mažiau. Dažnai jie tiesiog neturi laisvo laiko šiam gana sudėtingam procesui. Mūsų paprastas receptas padės jums paruoštus koldūnus paversti savo patiekalu.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite plaktuvu. Įpilkite stiklinę verdančio vandens ir dar kartą išmaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Palikite padažą 10 minučių, kad prisitrauktų.
Žingsnis 2
Sausą kepimo indą patepkite saulėgrąžų aliejumi. Į paruoštą formą sudėkite šaldytus koldūnus. Atkreipkite dėmesį, kad jų nereikia atitirpinti. Dėkite koldūnus nedideliu atstumu vienas nuo kito. Ant koldūnų užpilkite paruoštą grietinę ir pomidorų padažą.
Žingsnis 3
Jei forma turi dangtį, uždenkite formą dangčiu. Jei ne, uždenkite folija ir 20 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę. Tada nuimkite dangtį arba foliją ir taip kepkite dar 20 minučių. Ant koldūnų viršaus lygiu sluoksniu sudėkite tarkuotą sūrį ir kepkite dar 5 minutes arba kol susidarys sūrio plutelė. Likus minutei iki kepimo pabaigos pabarstykite paruoštomis žolelėmis.
Kategorijos