Aštrūs kukurūzai su aitriųjų paprikų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Aštrūs kukurūzai su aitriųjų paprikų padažu

Kukurūzai yra maistingas produktas, turintis vitaminų A ir C, niacino ir magnio. Todėl kukurūzai yra labai paplitęs ingredientas kulinarijoje. Jo dažnai dedama į salotas ar garnyrus. Tačiau kartais kukurūzai ruošiami kaip pagrindinis patiekalas. Ryškus pavyzdys - aštrūs kukurūzai su aitriųjų paprikų padažu. Paruoštas užkandis būna labai skanus, sotus ir aromatingas. Tie, kurie nemėgsta pernelyg aštrių patiekalų, deginantį aitriųjų paprikų padažą gali pakeisti saldžiu.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
67 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.58/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Aštrūs kukurūzai su aitriųjų paprikų padažu Žingsnis 1
Paruoškite kukurūzus. Supilkite vandenį į puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol užvirs. Kai vanduo užvirs, sudėkite kukurūzus. Kukurūzus virkite 8-10 minučių. Išvirusius kukurūzus sudėkite į lėkštę ir palikite atvėsti.

Žingsnis 2

Aštrūs kukurūzai su aitriųjų paprikų padažu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį įdėkite tahini. Perpjaukite citriną pusiau ir išspauskite sultis. Citrinos sultis supilkite į tahini. Išmaišykite mišinį iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens, kad padažas būtų tinkamos konsistencijos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos