Publikavimo data: 2025-08-17
Aštrūs kukurūzai su aitriųjų paprikų padažu
Kukurūzai yra maistingas produktas, turintis vitaminų A ir C, niacino ir magnio. Todėl kukurūzai yra labai paplitęs ingredientas kulinarijoje. Jo dažnai dedama į salotas ar garnyrus. Tačiau kartais kukurūzai ruošiami kaip pagrindinis patiekalas. Ryškus pavyzdys - aštrūs kukurūzai su aitriųjų paprikų padažu. Paruoštas užkandis būna labai skanus, sotus ir aromatingas. Tie, kurie nemėgsta pernelyg aštrių patiekalų, deginantį aitriųjų paprikų padažą gali pakeisti saldžiu.
Žingsnis 1
Paruoškite kukurūzus. Supilkite vandenį į puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol užvirs. Kai vanduo užvirs, sudėkite kukurūzus. Kukurūzus virkite 8-10 minučių. Išvirusius kukurūzus sudėkite į lėkštę ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį įdėkite tahini. Perpjaukite citriną pusiau ir išspauskite sultis. Citrinos sultis supilkite į tahini. Išmaišykite mišinį iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens, kad padažas būtų tinkamos konsistencijos.
Kategorijos