Publikavimo data: 2024-03-23
Aštrus lašišos tartaras
Tartare - tai ne tik padažas, kurio pagrindą sudaro majonezas, žalieji svogūnai ir marinuoti agurkai, bet ir prancūziškas patiekalas tuo pačiu pavadinimu. Tartare patiekalas tradiciškai gaminamas iš žalios jautienos, supjaustytos kubeliais ir neutralizuotos prieskoniais bei padažu. Žalioji lašiša yra gana dažnas svečias Azijos virtuvėje, todėl jei mėgstate suktinukus ir sušius, tikriausiai jau esate valgę žalios žuvies. Lašiša turi daug baltymų, lengvai virškinamų riebalų ir daug mikroelementų.
Žingsnis 1
Nulupkite avokadą. Plačiu peiliu perpjaukite avokadą išilgai iki kauliuko, suimkite uogą abiem rankomis ir sukite priešingomis kryptimis, kad viena pusė atsiskirtų nuo kauliuko. Valgomuoju šaukštu atskirkite minkštimą nuo odelės. Jei vaisius prinokęs, tai nebus sunku. Avokadą supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite kaparėlius.
Žingsnis 3
Lašišos filė supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite lašišą, svogūną, kaparėlius, sojų padažą ir augalinį aliejų.
Žingsnis 6
Į tą pačią vietą sudėkite avokadą ir vėl sumaišykite.
Žingsnis 7
Lašišos tartarą patiekite plokščioje lėkštėje. Prieš patiekdami apšlakstykite laimo sultimis.
Kategorijos