Aštrus lašišos tartaras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Aštrus lašišos tartaras

Tartare - tai ne tik padažas, kurio pagrindą sudaro majonezas, žalieji svogūnai ir marinuoti agurkai, bet ir prancūziškas patiekalas tuo pačiu pavadinimu. Tartare patiekalas tradiciškai gaminamas iš žalios jautienos, supjaustytos kubeliais ir neutralizuotos prieskoniais bei padažu. Žalioji lašiša yra gana dažnas svečias Azijos virtuvėje, todėl jei mėgstate suktinukus ir sušius, tikriausiai jau esate valgę žalios žuvies. Lašiša turi daug baltymų, lengvai virškinamų riebalų ir daug mikroelementų.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, žuvis, soja
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštrus lašišos tartaras Žingsnis 1
Nulupkite avokadą. Plačiu peiliu perpjaukite avokadą išilgai iki kauliuko, suimkite uogą abiem rankomis ir sukite priešingomis kryptimis, kad viena pusė atsiskirtų nuo kauliuko. Valgomuoju šaukštu atskirkite minkštimą nuo odelės. Jei vaisius prinokęs, tai nebus sunku. Avokadą supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Aštrus lašišos tartaras Žingsnis 2
Supjaustykite kaparėlius.

Žingsnis 3

Aštrus lašišos tartaras Žingsnis 3
Lašišos filė supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 4

Aštrus lašišos tartaras Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite svogūną.

Žingsnis 5

Aštrus lašišos tartaras Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite lašišą, svogūną, kaparėlius, sojų padažą ir augalinį aliejų.

Žingsnis 6

Aštrus lašišos tartaras Žingsnis 6
Į tą pačią vietą sudėkite avokadą ir vėl sumaišykite.

Žingsnis 7

Aštrus lašišos tartaras Žingsnis 7
Lašišos tartarą patiekite plokščioje lėkštėje. Prieš patiekdami apšlakstykite laimo sultimis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos