Jautienos tartaras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Jautienos tartaras

Tartare - tai pavadinimas, po kuriuo slepiasi ne tik garsusis padažas, bet ir labai skanus šaltas užkandis iš žalios mėsos. Šis patiekalas pirmą kartą pasirodė Prancūzijoje. Tradiciškai tartaras gaminamas iš žalios jautienos, kuri supjaustoma mažais kubeliais. Į jį dedama smulkintų kaparėlių, alyvuogių, svogūnų, žolelių ir kiaušinio trynio. Užkandis pagardinamas alyvuogių aliejumi ir padažais, pavyzdžiui, tabasko arba sojų padažu. Tartarui geriausia naudoti labai minkštą jautienos nugarinę.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai, soja, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.24/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos tartaras Žingsnis 1
Jautieną supjaustykite labai mažais gabalėliais. Peilis turi būti labai aštrus.

Žingsnis 2

Jautienos tartaras Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite agurkus.

Žingsnis 3

Jautienos tartaras Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite kaparėlius.

Žingsnis 4

Jautienos tartaras Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.

Žingsnis 5

Jautienos tartaras Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite jautieną, kornišonus, kaparėlius ir žaliuosius svogūnus. Įdėkite grūdėtųjų garstyčių, putpelių kiaušinio trynio, sojų padažo, žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Žingsnis 6

Jautienos tartaras Žingsnis 6
Gerai išmaišykite tartarą. Kad būtų dar aštresnis ir pikantiškesnis, įlašinkite kelis lašus "Tabasco" aštraus padažo.

Žingsnis 7

Jautienos tartaras Žingsnis 7
Padėkite tartarą ant lėkštės ir lengvai aptepkite, tarsi dailininkas teptų dažus ant drobės. Padarykite nedidelę skylutę ir į ją įmuškite putpelės kiaušinio trynį. Į tartarą įberkite džiūvėsėlių arba traškučių. Lėkštę papuoškite maltais pipirais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos