Publikavimo data: 2024-03-23
Jautienos tartaras
Tartare - tai pavadinimas, po kuriuo slepiasi ne tik garsusis padažas, bet ir labai skanus šaltas užkandis iš žalios mėsos. Šis patiekalas pirmą kartą pasirodė Prancūzijoje. Tradiciškai tartaras gaminamas iš žalios jautienos, kuri supjaustoma mažais kubeliais. Į jį dedama smulkintų kaparėlių, alyvuogių, svogūnų, žolelių ir kiaušinio trynio. Užkandis pagardinamas alyvuogių aliejumi ir padažais, pavyzdžiui, tabasko arba sojų padažu. Tartarui geriausia naudoti labai minkštą jautienos nugarinę.
Žingsnis 1
Jautieną supjaustykite labai mažais gabalėliais. Peilis turi būti labai aštrus.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite agurkus.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite kaparėlius.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite jautieną, kornišonus, kaparėlius ir žaliuosius svogūnus. Įdėkite grūdėtųjų garstyčių, putpelių kiaušinio trynio, sojų padažo, žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 6
Gerai išmaišykite tartarą. Kad būtų dar aštresnis ir pikantiškesnis, įlašinkite kelis lašus "Tabasco" aštraus padažo.
Žingsnis 7
Padėkite tartarą ant lėkštės ir lengvai aptepkite, tarsi dailininkas teptų dažus ant drobės. Padarykite nedidelę skylutę ir į ją įmuškite putpelės kiaušinio trynį. Į tartarą įberkite džiūvėsėlių arba traškučių. Lėkštę papuoškite maltais pipirais.
Kategorijos