Publikavimo data: 2024-02-04
Paprastas jautienos tartaras receptas
Beveik neabejotinai galite tiksliai atspėti, iš kokio žodžio kilęs pavadinimas "tartaras". Taip, čia tikrai dalyvauja totoriai! Buvo manoma, kad totoriams būdinga valgyti žalią mėsą, o žalia mėsa yra tartaro pagrindas. Šiam patiekalui ruošti pasirenkama šviežiausia mėsa, dažniausiai nugarinė, ji supjaustoma griežinėliais ir pagardinama prieskoniais. Gaunasi neįprasta, šiek tiek drąsu ir labai skanu!
Žingsnis 1
Jautieną supjaustykite mažais kubeliais. Prieš pat gaminimą jautieną lengvai užšaldykite, kad ją būtų lengviau supjaustyti. Kaparėlius ir agurkus susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite mėsą, garstyčias, svogūnus, agurkus ir kaparėlius.
Žingsnis 3
Įpilkite Vorčesteršyro padažo, druskos, pipirų, išmaišykite ir patiekite su putpelių tryniu.
Kategorijos