Publikavimo data: 2024-03-25
Pomidorų tartaras su garstyčiomis ir medumi
Žodis "tartare" reiškia ne tik gerai žinomą žalios mėsos patiekalą, bet ir smulkiais kubeliais supjaustytos mėsos rūšį. Šviežių pomidorų tartaras - puiki veganiška žalios mėsos alternatyva. Jam paruošti geriau imti tik prinokusius skirtingų spalvų pomidorus: raudonus, rausvus, geltonus ir juodus. Tartaras apšlakstomas saldžiu padažu, kurio pagrindą sudaro grūdėtosios garstyčios, medus, aliejus ir balzaminis actas.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite petražoles ir česnakus.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite medų, balzaminį actą, grūdėtąsias garstyčias ir augalinį aliejų. Viską suplakite šakute iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite raudonuosius ir geltonuosius pomidorus, petražoles ir česnakus.
Žingsnis 5
Viską užpilkite padažu, pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Pomidorų tartaras paruoštas.
Kategorijos