Publikavimo data: 2025-08-17
Aštrus maltos jautienos terinas
Unikalus prancūziškas patiekalas - terinas. Kai kas jį vadina "mėsos duona". Tai kažkas tarpinio tarp troškinio, pašteto ir bandelės. Jis kepamas stačiakampėje formoje. Nustebinkite savo šeimą ir draugus tokiu originaliu, skaniu mėsos užkandžiu.
Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitintame saulėgrąžų aliejuje 4-5 min. pakepinkite svogūną, kol taps auksinis. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą su keptais svogūnais, grietinėle, prieskoniais, vienu žaliu kiaušiniu ir česnaku. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Ant kepimo indo dugno sudėkite persidengiančius šoninės griežinėlius, uždėkite pusę maltos mėsos, tada virtus kiaušinius ir likusią mėsą. Ant viršaus uždėkite šoninę ir uždenkite folija.
Žingsnis 3
Įdėkite terino formą į didesnį indą su trupučiu vandens. Kepkite iki 200 °C g įkaitintoje orkaitėje 90 minučių. Likus 20 minučių iki kepimo nuimkite foliją, kad patiekalas paruduotų.
Kategorijos