Publikavimo data: 2024-05-26
Aštrūs marinuoti opiatai
Grybus mėgsta daugelis žmonių: juos lengva rinkti, nereikia valyti, galima džiovinti, kepti, šaldyti, dėti į sriubas, salotas ir karštus patiekalus. Ir, žinoma, visi mėgsta skanų ir pikantišką užkandį - marinuotas opeles. Marinavimui geriau rinktis nedidelius grybus, kurie gražiai atrodo ir užkandžių lėkštėje, ir salotose. Grybus reikia iš anksto virti, nuolat nuimant putas, kol opuncijos nenusėda ant dugno. Išvirę grybai sumažėja perpus.
Žingsnis 1
Iš anksto išvirkite opiatus. Į puodą įpilkite šalto vandens ir sudėkite opijatus. Užvirinkite vandenį, įberkite 3 valgomuosius šaukštus druskos ir virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Jei reikia, nugriebkite putas. Nukelkite puodą nuo ugnies, nusausinkite vandenį ir gerai nuplaukite grybus. Vėl užpilkite grybus šaltu vandeniu, užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite marinatą. Marinato vandenį supilkite į kitą puodą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir suberkite jį į vandenį. Tada įberkite druskos, cukraus, lauro lapą, gvazdikėlius. Užvirinkite ir virkite 10 minučių. Supilkite actą ir viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Marinuokite opiatus. Iš grybų nusausinkite vandenį. Perkelkite grybus į puodą su marinatu, išmaišykite ir 5 min. virkite ant silpnos ugnies. Karštas opeles išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais ir palikite visiškai atvėsti. Po to stiklainius pastatykite į šaltą vietą ir laikykite bent dvi dienas.
Kategorijos