Publikavimo data: 2024-03-26
Marinuoti grybai su paprikomis
Marinuoti grybai su paprikomis yra puikus salotų ar sriubų pagrindas. Marinavimas apima terminį apdorojimą ir įmirkymą sūrymu. Termiškai apdoroti pipirai ir grybai išsaugo naudingąsias savybes. Pats gaminimo procesas užtrunka ne ilgiau kaip valandą, tačiau užkandis bus visiškai paruoštas tik po 24 valandų. Bulgariškos paprikos gali būti įvairių spalvų, svarbiausia, kad ankštys būtų šviežios, su stora elastinga odele.
Žingsnis 1
Apkepkite paprikas. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų, tada sudėkite paprikas ir kepkite, kol suminkštės. Tai užtruks 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Sumaišykite cukrų, druską, sutrintą česnaką ir įpilkite pusės citrinos sulčių.
Žingsnis 3
Paruoškite maistą marinavimui. Sudėkite grybus į dubenį, sudėkite keptas paprikas ir užpilkite marinatu. Susmulkinkite petražoles ir sudėkite į grybus. Kruopščiai išmaišykite, dubenį uždenkite lėkšte arba maistine plėvele ir palikite marinuotis 24 valandas. Marinuosis ne tik grybai, bet ir paprikos.
Kategorijos