Publikavimo data: 2024-03-26
Grybai, marinuoti su morkomis
Salotų ir užkandžių receptuose dažnai naudojami marinuoti grybai. Juos galite paruošti namuose, patys kontroliuodami kvapiųjų medžiagų kiekį. Šio proceso metu grybai termiškai apdorojami ir mirkomi marinate, kuriame jie prisigeria prieskonių ir prieskoninių žolelių aromato ir skonio. Marinavimui rinkitės grybus su sniego baltumo, neatidarytomis kepurėlėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite mišrainę. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės, tada sudėkite česnaką ir kepkite daržoves kartu apie 1 minutę.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą grybams. Dubenyje arba nedideliame puode sumaišykite vandenį, druską ir cukrų, įdėkite lauro lapą ir juoduosius pipirus, iš karto supilkite aliejų ir actą. Užvirinkite ir marinatą virkite 20-30 sekundžių.
Žingsnis 3
Toliau marinuokite grybus. Į grybus sudėkite supjaustytas morkas, svogūnus ir česnakus. Paruoštas daržoves užpilkite karštu marinatu. Palikite 1 valandą kambario temperatūroje.
Žingsnis 4
Į stiklainį sudėkite marinuotus grybus su morkomis. Sudėkite grybus ir daržoves į stiklainį, jei sandariai sudėsite, nurodytas ingredientų kiekis tilps į pusės litro stiklainį. Užpilkite marinatu, likusiu po grybų. Uždenkite kaproniniu dangteliu ir padėkite preparatą į šaldytuvą.
Kategorijos