Publikavimo data: 2024-03-26
Voveraitės stiklainyje
Pievagrybiai yra skanūs ir maistingi grybai, kuriuos galima paruošti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, konservuoti juos žiemai. Konservuotų stiklainyje opelių receptas nėra sudėtingas, tačiau pareikalaus įgūdžių ir laiko. Rinkdamiesi grybus, atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą: opijaus kepurėlė turi būti tanki ir elastinga, kotelis - švarus ir trumpas, tekstūra - matinė, be gleivių ir tamsių dėmių. Laikydamiesi recepto žingsnis po žingsnio, galite paruošti skanų užkandį, kuris bus ant stalo bet kuriuo metų laiku.
Žingsnis 1
Išvirkite grybus. Sudėkite grybus į puodą, užpilkite 600 ml vandens ir išvirkite opijatus. Išmeskite grybus į sietelį ir kelis kartus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Palikite opijatus visiškai nusausinti.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į puodą įpilkite 2 litrus vandens, suberkite česnaką, druską, cukrų, pipirus ir lauro lapą. Skystį užvirinkite. Įpilkite acto esencijos. Sudėkite grybus į verdantį marinatą ir virkite 10 minučių. Išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Išsaugokite grybus. Sudėkite grybus į sterilizuotus stiklainius, užpilkite marinatu ir uždarykite arba užkimškite stiklainius. Uždenkite kuo nors šiltu ir palikite taip, kol stiklainiai visiškai atvės. Perkelkite stiklainius į vėsią, tamsią vietą ir laikykite.
Kategorijos