Publikavimo data: 2024-03-26
Marinuoti austrių grybai
Austrių grybai, kitaip nei pievagrybiai, yra reti svečiai prekybos centrų lentynose. Kai kurie iš jų net vadinami delikatesu. Nepaisant to, kiekvienais metais grybautojai kibirais renka austres. Beje, šis grybas yra vienas naudingiausių. Jame yra daug vitamino PP, taip pat geležies, jodo, kalcio ir kalio. Mitybos specialistai pataria lieknėjantiems žmonėms į savo racioną įtraukti austrių grybų.
Žingsnis 1
Marinuokite grybus. Nuvalytus grybus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir suberkite visus prieskonius (išskyrus actą). Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės, supilkite actą ir palikite virti 25 minutes. Nuimkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Paskirstykite grybus į stiklainius, užpilkite naminiu marinatu ir augaliniu aliejumi. Palikite grybus brinkti bent 600 minučių.
Kategorijos