Publikavimo data: 2024-03-30
Grybų ikrai žiemai
Skanių grybų ikrų žiemai galite pasigaminti iš svogūnų iš opijatų, podberezovikų ar baravykų. Maisto ruošimui galite naudoti virtus arba marinuotus grybus. Pirmasis variantas yra priimtinesnis. Šių preparatų ypatybė ta, kad jie sterilizuojami orkaitėje. Labai svarbu prieš tai kruopščiai išplauti stiklainius ir dangtelius. Paruoštą masę lęšesto perkelkite į nedidelius stiklainius, kurių tūris iki 0,5 litro. Šis grybų ikrų žiemai receptas nėra labai sudėtingas, o rezultatas pateisina lūkesčius.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Sudėkite grybus į didelį puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Įberkite druskos. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite grybus 20 minučių. Išvirusius grybus palikite nusausinti. Po to sumalkite juos per mėsmalę į švarų dubenį. Į gilią keptuvę įpilkite pusę augalinio aliejaus ir sudėkite grybus. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Maišydami kepkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite svogūną ir morkas. Daržovės turėtų suminkštėti. Toje pačioje keptuvėje sumaišykite daržoves ir grybus. Troškinkite po dangčiu 3 minutes ant silpnos ugnies. Sudėkite ikrus į stiklainius. Neuždenkite dangteliais. Dėkite į orkaitę 2 valandoms, kad baigtų virti ir sterilizuotųsi. Įdėkite stiklainius į šaltą orkaitę, įkaitinkite ją iki 120 ˚C temperatūros. Po 2 valandų ištraukite stiklainius iš orkaitės ir iš karto užsukite. Išvynioję stiklainius apverskite aukštyn kojomis. Uždenkite antklode ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos