Publikavimo data: 2024-10-13
Aštrus moliūgas su parmezanu
Ši daržovė, kurios vaisius botanikai vadina uogomis, yra tikras vitaminų ir mums reikalingų mikro- ir makroelementų lobynas. Moliūgas naudojamas kaip pyragų ir bandelių įdaras, iš jo verdamos košės ir sriubos, ruošiami cukruoti vaisiai ir mėsos garnyrai. Jis puikiai dera su beveik visais maisto produktais. Siūlome jums labai skanaus ir sveiko moliūgo su parmezanu receptą. Iškepę išsaugosite visas naudingąsias sudedamųjų dalių savybes.
Žingsnis 1
Paruoštą moliūgą ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Pomidorus supjaustykite vidutinio storio (iki 1 cm storio) apskritimais. Pasirinkite nedidelio dydžio kepimo indą.
Žingsnis 2
Ištepkite formą saulėgrąžų aliejumi, išdėliokite moliūgą, pabarstykite druska ir pipirais. Uždėkite sūrio sluoksnį, tada dar vieną moliūgo sluoksnį ir dar vieną sūrio sluoksnį. Toliau sluoksniuokite pomidorų apskritimus ir vėl užberkite sūrio. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Tokioje temperatūroje kepkite 45 minutes. Pabaigoje šiek tiek padidinkite kaitrą, kad susidarytų auksinė plutelė.
Kategorijos