Aštrus moliūgas su parmezanu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-13

Aštrus moliūgas su parmezanu

Ši daržovė, kurios vaisius botanikai vadina uogomis, yra tikras vitaminų ir mums reikalingų mikro- ir makroelementų lobynas. Moliūgas naudojamas kaip pyragų ir bandelių įdaras, iš jo verdamos košės ir sriubos, ruošiami cukruoti vaisiai ir mėsos garnyrai. Jis puikiai dera su beveik visais maisto produktais. Siūlome jums labai skanaus ir sveiko moliūgo su parmezanu receptą. Iškepę išsaugosite visas naudingąsias sudedamųjų dalių savybes.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
154 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.43/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Aštrus moliūgas su parmezanu Žingsnis 1
Paruoštą moliūgą ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Pomidorus supjaustykite vidutinio storio (iki 1 cm storio) apskritimais. Pasirinkite nedidelio dydžio kepimo indą.

Žingsnis 2

Aštrus moliūgas su parmezanu Žingsnis 2
Ištepkite formą saulėgrąžų aliejumi, išdėliokite moliūgą, pabarstykite druska ir pipirais. Uždėkite sūrio sluoksnį, tada dar vieną moliūgo sluoksnį ir dar vieną sūrio sluoksnį. Toliau sluoksniuokite pomidorų apskritimus ir vėl užberkite sūrio. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Tokioje temperatūroje kepkite 45 minutes. Pabaigoje šiek tiek padidinkite kaitrą, kad susidarytų auksinė plutelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos