Publikavimo data: 2024-05-25
Aštrus rizotas su kalmarais
Apie kalmarų naudą ir skonį kalbėti nereikia, čia jie yra pagrindinis ingredientas, aplink kurį susitelkia aromatai, tekstūros ir skoniai. Šiuo atveju rizotui su kalmarais pikantiškumo suteikia ne tik prieskoniai, sūris, česnakas, bet ir lengvas vengriškų aitriųjų paprikų kartumas. Nepaisant plataus recepto asortimento, rizotą su kalmarais galima paruošti gana greitai ir lengvai. Šeimininkė tokį patiekalą gali iškepti prieš svečius.
Žingsnis 1
Išvirkite vištienos sultinį, jį pasūdykite. Jei reikia, įberkite baltųjų šaknų, raudonėlio pipirų, lauro lapelių.
Žingsnis 2
Daržoves apkepkite svieste ir alyvuogių aliejuje. Tada 2-3 minutes pakepinkite kalmarus.
Žingsnis 3
Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą ir alyvuogių aliejų. Supilkite į ją ryžius, kad įsigertų riebalai. Tada supilkite vištienos sultinį. Ryžiams sugeriant, įpilkite dar sultinio ir išmaišykite. Kai sultinys įsigers, po truputį pilkite vyną.
Žingsnis 4
Kai vynas išgaruos, ryžiai jau bus paruošti. Sudėkite į juos kalmarų keptuvės turinį, išmaišykite, įdėkite trečdalį tarkuoto sūrio ir dar kartą išmaišykite.
Kategorijos