Publikavimo data: 2024-06-09
Aštrūs ryžiai saldžiarūgščiame padaže
Ryžiai yra neabejotinas žmogaus auginamų grūdinių kultūrų rekordininkas. Tai daugiausiai suvartojama grūdinė kultūra pasaulyje. Nenuostabu, kad yra daugybė patiekalų su šiais nepaprastai skaniais ir sveikais grūdais receptų: nuo paprasčiausių iki rafinuočiausių. Pagal mūsų receptą ryžiai verdami su sudėtingo skonio padažu, kurio receptas mus pasiekė iš Azijos.
Žingsnis 1
Pusę ananasų marinato supilkite į nedidelį puodą. Įpilkite sojų padažo ir pomidorų pastos. Užvirinkite, suberkite cukrų ir nuolat maišydami pamažu suberkite miltus. Kai padažas sutirštės, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoštą svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, kol taps permatomas. Sutarkuokite morkas stambia tarka, suberkite į svogūnus ir pakepinkite tris minutes. Nuluptą papriką supjaustykite griežinėliais, suberkite į keptuvę ir kartu kepkite 3 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytus ananasus, padažą ir išmaišykite. Į keptuvę sudėkite iš anksto išvirtus ryžius, įpilkite pusę puodelio vandens ir užvirinkite. Uždenkite dangčiu ir virkite7 minutes. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite skonį įberdami druskos.
Kategorijos