Publikavimo data: 2024-05-20
Aštrus tkemali padažas iš vyšninių slyvų
Tkemali yra gruziniškas padažas, gaminamas iš specialios rūgščios slyvų rūšies. Rusijoje labai sunku rasti tikrų slyvų tkemali gaminti. Padažą galima gaminti iš slyvų, tačiau jos turi būti neprinokusios. Malonios geltonos spalvos saldžiarūgštis padažas puikiai tinka prie mėsos, paukštienos ir žuvies. Į klasikinį žiemai skirto tkemali iš slyvų receptą taip pat įeina subtilus, lengvas, kvapnus prieskonis "Ombalo". Tai mėtų rūšis, kurią galima pakeisti įprastomis pipirmėtėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite tkemali iš vyšninių slyvų žiemai. Pripilkite puodą vandens ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Leiskite šiek tiek atvėsti. Tada vaisius sudėkite į trintuvą, susmulkinkite. Į tyrę suberkite karčiuosius pipirus, kalendrą, hmeli-suneli, cukrų, druską, augalinį aliejų. Pastatykite atgal ant ugnies ir maišydami virkite po dangčiu dar 10-12 minučių. Supilkite actą, sudėkite česnaką. Išmaišykite, užvirinkite, pavirkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Baigkite virti padažą. Karštą tkemali supilkite į švarius, sterilizuotus stiklainius ir uždarykite virintais dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite 6-8 valandoms, kol visiškai atvės.
Kategorijos