Tkemali
Tkemali yra populiari gruzinų virtuvės padažas, pagamintas iš gvazdikėlių slyvų (dažniausiai "tkemali" rūšies slyvų), kurios suteikia jam charakteringą rūgštumą ir saldumą. Šios slyvos virinamos su prieskoniais, česnaku ir druska, po to sumalamos arba sutrintos, kad susidarytų vientisa, gana storesnė konsistencija.
Tkemali dažnai patiekiamas kaip padažas prie įvairių mėsos patiekalų, tokių kaip čeburekai, kebabai ar kiaulienos šašlykai. Tai suteikia šviežumo ir švelnumo, tačiau tuo pačiu metu ir ryškų, rūgštų skonį. Tkemali taip pat gali būti naudojamas kaip užkandžių padažas arba priedas prie kitų patiekalų, suteikiant skirtingą ir turtingą skonį.
TOP 5 Tkemali receptai
Tkemali - 5 naujausi receptai