Publikavimo data: 2024-05-20
Raudonas tkemali
Raudonųjų slyvų tkemali - labai skanus, aštrus, pikantiškas tamsių slyvų spalvos padažas, turintis sodrų aromatą. Tkemali nesunku paruošti namuose. Tai užtrunka mažiau nei valandą. Daugiausia rūpesčių kelia kauliukų pašalinimas nuo uogų, kiti veiksmai labai paprasti. Pageidautina padažui naudoti šviežią kalendrą. Tačiau jei jų neturite, tiks ir džiovintos žolelės.
Žingsnis 1
Paruoškite tkemali iš raudonųjų vyšninių slyvų. Vyšnines slyvas ir marlės maišelį su sėklomis sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų vaisius. Virkite, kol alyvos suminkštės, 15-17 minučių. Nusunkite skystį į atskirą indą, išimkite maišelį su sėklomis. Pertrinkite alyčą per sietelį arba trintuvu iki tyrės. Sumaišykite su likusiu kompotu.
Žingsnis 2
Įdėkite prieskonių. Sudėkite mėtas, kalendras, aštriąją papriką, česnaką, apynius, cukrų ir druską. Išmaišykite, virkite ant silpnos ugnies dar 15-20 minučių. Supilkite padažą į stiklainius.
Kategorijos