Publikavimo data: 2024-05-20
Vyšnių ir trešnių tkemali
Tkemali - tai gruzinų virtuvės padažas, tradiciškai gaminamas iš rūgščių slyvų. Tačiau jei šių vaisių nėra po ranka, garsusis padažas gali būti gaminamas iš rūgščiųjų vyšnių. Tkemali iš šių uogų būna toks pat aštrus ir kvapnus, sodrios raudonos spalvos. Tkemali iš vyšnių žiemai galima ruošti iškart po derliaus nuėmimo, taip pat pagal poreikį iš šviežiai užšaldytų uogų.
Žingsnis 1
Paruoškite tkemali iš vyšnių. Uogas virkite puode ant silpnos ugnies 10-15 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį. Vyšnias sutrinkite blenderiu, kol jos taps tyrele. Mėtas, druską, kalendrą, pipirus, papriką ir cukrų sumalkite kavos malūnėlyje arba trintuve. Sumaišykite vyšnių tyrę su prieskoniais.
Žingsnis 2
Baigkite virti padažą. Padažą užvirinkite ir virkite 5 minutes. Išpilstykite karštą padažą į sterilizuotus stiklainius, uždenkite, apverskite, apsukite aukštyn kojomis, suvyniokite į šiltą antklodę, palikite atvėsti 6-8 valandas, padėkite šaltai laikyti.
Kategorijos