Publikavimo data: 2024-05-20
Klasikinis tkemali iš vyšninės slyvos
Garsusis gruziniškas padažas tkemali išgarsino šią nacionalinę virtuvę kartu su chinkali, satsivi ir chačapuri. Mįslingas pavadinimas reiškia ne ką kitą, o vyšninę slyvą - būtent iš šios slyvos gaminamas klasikinis tkemali. Žingsnis po žingsnio aprašytas tkemali receptas padės net ir tiems, kurie nėra itin gerai susipažinę su gruzinų virtuve, namuose pasigaminti skanų padažą mėsai, daržovėms ar žuviai. Jį taip pat galite išsaugoti žiemai.
Žingsnis 1
Išvirkite vyšninę slyvą. Nuluptas vyšnias sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes, nuolat maišydami. Nuimkite slyvas nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Sumaišykite padažui skirtus ingredientus. Išvirusias slyvas išimkite iš puodo dantytu šaukštu ir sutrinkite jas dubenyje trintuvu. Įdėkite smulkintų kalendrų ir krapų ir pastatykite tyrę ant vidutinės ugnies. Išmaišykite ir sudėkite česnaką, raudonąją papriką, juoduosius pipirus, druską ir cukrų. Sudėkite smulkintas mėtas ir viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Baigkite virti ir užkonservuokite tkemali padažą. Padažą virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami 20 minučių. Stebėkite, kad padažas nesudegtų. Tada nuimkite padažą nuo ugnies ir supilkite į sterilizuotus stiklainius. Uždenkite dangteliais ir leiskite stiklainiams su padažu atvėsti.
Kategorijos