Tkemali iš agrastų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Tkemali iš agrastų

Mitybos specialistai pataria mažinti padažų vartojimą, nes juose yra daug kalorijų. Išimtis - gruziniškas padažas tkemali. Jo sudėtyje yra tik sveikų produktų - vaisių, uogų, žolelių ir prieskonių. Klasikinis tkemali ruošiamas iš rūgščiųjų slyvų ir slyvų veislių. Šiuos produktus, neprarasdami skonio ir maistinių savybių, galite pakeisti agrastais. Šios uogos taip pat rūgščios, greitai išverda ir gerai dera su įvairiais prieskoniais.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
60 kcal.
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Tkemali iš agrastų Žingsnis 1
Paruoškite agrastus. Uogas sudėkite į puodą, įpilkite vandens. Virkite 15-20 min. ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Tkemali iš agrastų Žingsnis 2
Paruoškite tkemali. Uogas sutrinkite į tyrę trintuvu arba pertrinkite per sietelį. Supilkite druską, cukrų, hopli-suneli, pipirus, česnaką ir išmaišykite. Uždekite ant ugnies ir maišydami virkite 10 minučių. Supilkite actą ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
receptų knyga, namų receptai, be įprastų alergenų, tkemali, jūsų receptai, česnakų sezonas, slyvų sezonas, žaliasis sezonas, aštriai, mažai kalorijų, paprastai, įspūdingas receptas, padažai ir marinatai

Kategorijos