Publikavimo data: 2024-05-20
Tkemali iš agrastų
Mitybos specialistai pataria mažinti padažų vartojimą, nes juose yra daug kalorijų. Išimtis - gruziniškas padažas tkemali. Jo sudėtyje yra tik sveikų produktų - vaisių, uogų, žolelių ir prieskonių. Klasikinis tkemali ruošiamas iš rūgščiųjų slyvų ir slyvų veislių. Šiuos produktus, neprarasdami skonio ir maistinių savybių, galite pakeisti agrastais. Šios uogos taip pat rūgščios, greitai išverda ir gerai dera su įvairiais prieskoniais.
Žingsnis 1
Paruoškite agrastus. Uogas sudėkite į puodą, įpilkite vandens. Virkite 15-20 min. ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite tkemali. Uogas sutrinkite į tyrę trintuvu arba pertrinkite per sietelį. Supilkite druską, cukrų, hopli-suneli, pipirus, česnaką ir išmaišykite. Uždekite ant ugnies ir maišydami virkite 10 minučių. Supilkite actą ir išmaišykite.
Kategorijos