Publikavimo data: 2025-08-20
Tkemali iš slyvų su bazilikais
Aštrus tkemali padažas iš slyvų su bazilikais - Gruzijos patiekalas. Šį padažą galima patiekti su bet kokiais patiekalais, jis savo aštriu pikantišku skoniu papildys mėsos, žuvies ir daržovių patiekalus. Jo pagrindas - slyvų tyrė, o prieskonių ir prieskoninių žolelių galima dėti įvairiai, kaskart išgaunant naują įdomų skonį.
Žingsnis 1
Sumalkite slyvas, kad išsiskirtų sultys. Dėkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Česnaką, aštriąją papriką ir petražoles susmulkinkite trintuvu.
Žingsnis 2
Nuimkite slyvas nuo ugnies ir taip pat susmulkinkite trintuvu, kol jos taps tyre. Česnaką, pipirus ir petražoles sumaišykite su slyvų tyrele.
Žingsnis 3
Suberkite druską, cukrų ir prieskonius, gerai išmaišykite. Maišydami virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Po to supilstykite į stiklainius ir suvyniokite.
Kategorijos