Tkemali iš slyvų su bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Tkemali iš slyvų su bazilikais

Aštrus tkemali padažas iš slyvų su bazilikais - Gruzijos patiekalas. Šį padažą galima patiekti su bet kokiais patiekalais, jis savo aštriu pikantišku skoniu papildys mėsos, žuvies ir daržovių patiekalus. Jo pagrindas - slyvų tyrė, o prieskonių ir prieskoninių žolelių galima dėti įvairiai, kaskart išgaunant naują įdomų skonį.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
69 kcal.
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Tkemali iš slyvų su bazilikais Žingsnis 1
Sumalkite slyvas, kad išsiskirtų sultys. Dėkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Česnaką, aštriąją papriką ir petražoles susmulkinkite trintuvu.

Žingsnis 2

Tkemali iš slyvų su bazilikais Žingsnis 2
Nuimkite slyvas nuo ugnies ir taip pat susmulkinkite trintuvu, kol jos taps tyre. Česnaką, pipirus ir petražoles sumaišykite su slyvų tyrele.

Žingsnis 3

Tkemali iš slyvų su bazilikais Žingsnis 3
Suberkite druską, cukrų ir prieskonius, gerai išmaišykite. Maišydami virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Po to supilstykite į stiklainius ir suvyniokite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastai, mažai kalorijų, aštriai, agrastų sezonas, česnakų sezonas, tkemali, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos