Publikavimo data: 2025-08-17
Aštrūs vištienos traškučiai
Mano vyras rado šį receptą internete ir paprašė manęs pagaminti vištienos traškučių. Buvau skeptiškai nusiteikusi dėl recepto ir veltui! Rezultatas buvo nuostabus. Vištienos traškučių skonis primena aštrius džiovintos mėsos gabalėlius, tarsi iš parduotuvės. Dabar retkarčiais gaminu šį patiekalą, jis puikiai tinka kaip užkandis prie alaus.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlės filė nuvalykite nuo gyslų ir plėvelės, supjaustykite plonomis 6-8 cm ilgio, ne storesnėmis nei 10 mm storio juostelėmis.
Žingsnis 2
Marinatui į dubenį supilkite sojų padažą. Į jį įpilkite karšto pomidorų padažo. Išmaišykite šakute.
Žingsnis 3
Į mišinį įpilkite augalinio aliejaus. Vėl sumaišykite.
Žingsnis 4
Supilkite druską ir cukrų. Įpilkite citrinos sulčių. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Supilkite papriką. Įspauskite česnaką. Išmaišykite marinatą šakute ir palikite 10 minučių pastovėti.
Žingsnis 6
Juostelėmis supjaustytą vištienos filė sudėkite į sunkų plastikinį maišelį. Į maišelį supilkite marinatą. Maišelį užriškite ir pakratykite, kad vištiena ir marinatas susimaišytų. Įdėkite maišelį į šaldytuvą 1,5 valandos.
Žingsnis 7
Kiekvieną marinuotos vištienos filė gabalėlį pradurkite dantų kraštelyje, dantų krapštuką stumkite link vidurio.
Žingsnis 8
Dantų krapštukus su vištienos gabalėliais dėkite tarp grotelių ant orkaitės grotelių. Įjunkite orkaitę į mažiausią kaitrą, atidarykite dureles iki trečdalio ir džiovinkite vištieną 3 valandas. Orkaitės temperatūra turi būti 70-80 laipsnių. Po 3 valandų išjunkite orkaitę ir leiskite vištienos gabalėliams atvėsti.
Kategorijos