Aštrūs vištienos traškučiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Aštrūs vištienos traškučiai

Mano vyras rado šį receptą internete ir paprašė manęs pagaminti vištienos traškučių. Buvau skeptiškai nusiteikusi dėl recepto ir veltui! Rezultatas buvo nuostabus. Vištienos traškučių skonis primena aštrius džiovintos mėsos gabalėlius, tarsi iš parduotuvės. Dabar retkarčiais gaminu šį patiekalą, jis puikiai tinka kaip užkandis prie alaus.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Aštrūs vištienos traškučiai Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlės filė nuvalykite nuo gyslų ir plėvelės, supjaustykite plonomis 6-8 cm ilgio, ne storesnėmis nei 10 mm storio juostelėmis.

Žingsnis 2

Aštrūs vištienos traškučiai Žingsnis 2
Marinatui į dubenį supilkite sojų padažą. Į jį įpilkite karšto pomidorų padažo. Išmaišykite šakute.

Žingsnis 3

Aštrūs vištienos traškučiai Žingsnis 3
Į mišinį įpilkite augalinio aliejaus. Vėl sumaišykite.

Žingsnis 4

Aštrūs vištienos traškučiai Žingsnis 4
Supilkite druską ir cukrų. Įpilkite citrinos sulčių. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Aštrūs vištienos traškučiai Žingsnis 5
Supilkite papriką. Įspauskite česnaką. Išmaišykite marinatą šakute ir palikite 10 minučių pastovėti.

Žingsnis 6

Aštrūs vištienos traškučiai Žingsnis 6
Juostelėmis supjaustytą vištienos filė sudėkite į sunkų plastikinį maišelį. Į maišelį supilkite marinatą. Maišelį užriškite ir pakratykite, kad vištiena ir marinatas susimaišytų. Įdėkite maišelį į šaldytuvą 1,5 valandos.

Žingsnis 7

Aštrūs vištienos traškučiai Žingsnis 7
Kiekvieną marinuotos vištienos filė gabalėlį pradurkite dantų kraštelyje, dantų krapštuką stumkite link vidurio.

Žingsnis 8

Aštrūs vištienos traškučiai Žingsnis 8
Dantų krapštukus su vištienos gabalėliais dėkite tarp grotelių ant orkaitės grotelių. Įjunkite orkaitę į mažiausią kaitrą, atidarykite dureles iki trečdalio ir džiovinkite vištieną 3 valandas. Orkaitės temperatūra turi būti 70-80 laipsnių. Po 3 valandų išjunkite orkaitę ir leiskite vištienos gabalėliams atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, užkandžiai, mėsos ir paukštienos užkandžiai, troškiniai, šalti užkandžiai, paprasti, pietūs, vakarienė, šaltibarščiai, naujametiniai užkandžiai, naujametiniai karštieji patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be įprastų alergenų, receptų knyga, vakarienė su vištienos filė

Kategorijos