Publikavimo data: 2025-08-19
Aštuonkojų košė austrių padaže
Kepti aštuonkojai austrių padaže su bulvių koše - puikus Viduržemio jūros regiono patiekalas. Toks skanėstas sukurs tikrą šventinę atmosferą ir pradžiugins jūros gėrybių mėgėjus. Prie patiekalo puikiai tinka baltasis vynas. Kai kurie žmonės pagalvos, kad jį paruošti labai sunku. Ir ne veltui, nes kepti aštuonkojus yra gana paprasta. Jo paruošimas trunka nuo 5 iki 10 minučių. Galite naudoti šviežius arba šaldytus aštuonkojus.
Žingsnis 1
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pasūdykite vandenį ir pastatykite puodą ant ugnies. Virkite bulves ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį nuo virtų bulvių. Į bulves supilkite pieną ir sviestą. Sutrinkite bulves trintuvu iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite bulvių košę ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite aštuonkojo čiuptuvėlius ant vidutinės ugnies po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Neperkepkite aštuonkojo, nes jis taps guminis! Jei čiuptuvai pakankamai dideli, kepkite juos 2-3 minutėmis ilgiau. Pačioje pabaigoje aštuonkojį užpilkite austrių padažu. Apverskite kelis kartus, kad čiuptuvai visiškai apsemtų padažą. Aštuonkojus nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Bulvių košę sudėkite į lėkštę. Šalia bulvių košės sudėkite austrių padaže keptus aštuonkojus. Patiekalą papuoškite mikrožalumynais pagal pageidavimą arba kitomis šviežiomis žolelėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos