Publikavimo data: 2024-06-08
Atostogų koldūnai su troškintais kopūstais
Varenyky su troškintais kopūstais yra idealus patiekalas šventėms, taip pat šeimos vakarienei. Varenyky yra tradicinis ukrainiečių patiekalas. Yra milijonai skirtingų įdarų, tačiau dažniausiai pasitaikantis yra troškinti kopūstai. Šį patiekalą galima derinti ne tik su ukrainiečių, bet ir su rusų virtuve. Neįmanoma nemėgti koldūnų, ypač su kopūstais. Dėl morkų ir kopūstų derinio koldūnų skonis tampa išskirtinis ir nepamirštamas.
Žingsnis 1
Paimkite dubenį ir supilkite vandenį, kiaušinius, druską ir augalinį aliejų. Tada persijokite miltus ir užminkykite tešlą. Tada leiskite tešlai 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paimkite kopūstą ir supjaustykite jį plonomis juostelėmis. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morką. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite augalinį aliejų ir kepkite svogūnus bei morkas, kol jie taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Tada sudėkite kopūstus, supilkite actą ir suberkite cukrų. Retkarčiais pamaišydami troškinkite 15-20 minučių, kol viskas išvirs. Tada pasūdykite, įberkite pipirų ir vėl išmaišykite. Paruošę leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Paimkite tešlą, iškočiokite ją ir suformuokite apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro ir formuokite koldūnus.
Žingsnis 5
Užkaiskite puodą su vandeniu, kol užvirs, ir sudėkite koldūnus. Virkite juos 5 minutes. Kai koldūnai bus paruošti, sudėkite juos į lėkštę, patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir išmaišykite.
Kategorijos