Vareniki su bulvėmis ir svogūnais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Vareniki su bulvėmis ir svogūnais receptas

Pasaulyje yra daugiau nei 500 koldūnų variantų! Vienas mėgstamiausių iš jų - naminiai koldūnai su bulvėmis. Tačiau, kai šeimininkės bando juos gaminti, dažnai pastebi, kad koldūnai išverda. Tad kaip padaryti, kad verdant tešla laikytųsi, o įdaras liktų vietoje? Užtenka įprastą tešlą pakeisti į varškės tešlą. Tai padaryti labai paprasta.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
30 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vareniki su bulvėmis ir svogūnais receptas Žingsnis 1
Iš anksto išvirkite bulves, atvėsinkite ir nulupkite odelę. Nulupkite svogūną nuo odelės Du kartus persijokite miltus per sietelį. Į keptuvę supilkite vandenį. Paruoškite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Pasirūpinkite dubeniu tešlai minkyti ir rankšluosčiu, kuriuo uždengsite tešlą, kol ji "ilsėsis". Pasiruoškite kočėlą ir stiklinę arba puodelį tešlai iškočioti. Nepamirškite gremžtuko iškeptiems koldūnams išimti.

Žingsnis 2

Vareniki su bulvėmis ir svogūnais receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje gerai išmaišykite vandenį, kiaušinius ir druską iki vientisos masės, plakdami šakute apie 4-5 minutes.

Žingsnis 3

Vareniki su bulvėmis ir svogūnais receptas Žingsnis 3
Pradėkite pilti miltus, kiekvieną kartą maišydami tešlą: iš pradžių šaukštu, o kai tešla pradės tirštėti - ranka. Gerai išminkykite tešlą nuo kraštų į vidurį. Po to uždenkite ją rankšluosčiu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Per tą laiką tešla taps elastinga ir lanksti. Tešla turi susirinkti į vientisą gumulą, sugerti visus miltus ir nebelipti prie rankų, tačiau išlikti gana minkšta. Kad tešla būtų greičiau išminkyta, naudokite šiltą vandenį. Kad su tešla būtų lengviau ir patogiau dirbti, naudokite ledinį vandenį.

Žingsnis 4

Vareniki su bulvėmis ir svogūnais receptas Žingsnis 4
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Bulves sutrinkite iki košės su sviestu. Smulkiai supjaustykite svogūną, suberkite jį į keptuvę ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 min. Svogūnai turėtų tapti lengvai auksinės spalvos. Galite įberti šiek tiek druskos. Sumaišykite bulves su keptais svogūnais ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Vareniki su bulvėmis ir svogūnais receptas Žingsnis 5
Pradėkite formuoti koldūnus. Pabarstykite stalo paviršių miltais, išimkite iš šaldytuvo pailsėjusią tešlą ir kočėlu iškočiokite maždaug 1 mm storio tešlą. Paimkite stiklinę arba puodelį ir supjaustykite nedideliais apskritimais. Likusią tešlą galite iškočioti į "dešrą", supjaustyti mažais gabalėliais ir iškočioti apskritimus rankomis. ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir pasūdykite. Kai koldūnai bus išvirti, vanduo jau turėtų būti užviręs.

Žingsnis 6

Vareniki su bulvėmis ir svogūnais receptas Žingsnis 6
Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite maždaug po šaukštelį įdaro ir užspauskite kraštus. Jei liko tešlos ir baigėsi įdaras, galite pasigaminti "ausis" ir pridėti jų prie bet kokio sultinio arba patiekti kaip užkandį su bet kokiu padažu.

Žingsnis 7

Vareniki su bulvėmis ir svogūnais receptas Žingsnis 7
Patiekalą galima patiekti su grietine. Arba, jei liko keptų svogūnų, sumaišykite juos su augaliniu aliejumi ir užpilkite ant koldūnų.Į koldūnus su bulvėmis galite įdėti keptų grybų, užpilti juos ant keptų svogūnų su augaliniu aliejumi ir pabarstyti smulkintais žaliaisiais svogūnais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos