Publikavimo data: 2024-01-06
Vareniki su manų kruopomis receptas
Tinginių koldūnai su varške ir manų kruopomis man primena vaikystę. Todėl jie paprastai apibūdinami kaip "kaip pas močiutę". Jie labai švelnūs, beveik oriniai, nes miltus pakeičia manų kruopos. Šiuos koldūnus paruošti labai greitai ir lengvai. Tingus koldūnus su manų kruopomis labai mėgsta vaikai. Norint paruošti šį patiekalą, svarbiausia pasirinkti tinkamą varškę. Ji turi būti sausa ir vientisa.
Žingsnis 1
Paruoškite varškę. Jei ji nepakankamai sausa, ją išspauskite. Jei ji nepakankamai vientisa, sumalkite ją per smulkia mėsmalę arba pertrinkite per sietelį. Į puodą supilkite vandenį. Išimkite dubenį tešlai minkyti. Nepamirškite gremžtuko koldūnams išimti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje gerai išmaišykite varškę, kiaušinį ir cukrų iki vientisos masės. Supilkite manų kruopas ir kruopščiai išmaišykite. Paskleiskite manų kruopas ant darbastalio, ant viršaus sudėkite varškės masę ir pabarstykite dar šiek tiek manų kruopų. Atsargiai iškočiokite dešrelę. Ji turi būti tokio storio kaip dešrelė. Išlyginkite ją, kad būtų šiek tiek plokščia. Peiliu supjaustykite maždaug 2 cm dydžio rombais. Jei masė šiek tiek skysta, vadinasi, varškė nepakankamai sausa. Įberkite šiek tiek manų kruopų.
Žingsnis 3
Išvirkite koldūnus. Vieną po kito meskite juos į pasūdytą verdantį vandenį ir maišykite gremžtuku, kad nepriliptų prie dugno. Kai koldūnai išplauks, virkite juos dar 2-3 minutes ir patiekite su sviestu.
Kategorijos