Publikavimo data: 2024-01-06
Vareniki su vyšniomis ant kefyro receptas
Vyšnių koldūnai yra labai sodraus skonio ir malonaus rūgštumo. Todėl gerai juos gaminti iš kefyro tešlos. Tokiu atveju ji išeis minkšta ir oro. Tačiau šiam patiekalui tinka bet koks jums patinkantis tešlos variantas.
Žingsnis 1
Paruoškite vyšnias: pašalinkite pažeistas uogas, nuplaukite ir išimkite kauliukus. Sudėkite ant sietelio ir pasirūpinkite, kad vanduo nutekėtų. Supilkite vandenį į puodą. Du kartus persijokite miltus per sietelį. Pasirūpinkite dubeniu tešlai minkyti ir rankšluosčiu, kuriuo uždengsite tešlą, kol ji "ilsėsis". Pasiruoškite kočėlą ir stiklinę ar puodelį tešlai iškočioti. Nepamirškite gremžtuko išvirusiems koldūnams išimti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje gerai išmaišykite kefyrą, kiaušinį, cukrų ir druską iki vientisos masės. Pradėkite pilti miltus, kiekvieną naują porciją tešlos maišydami: iš pradžių šaukštu, o kai tešla pradės tirštėti - ranka. Kruopščiai išminkykite tešlą, imdami ją nuo kraštų į centrą. Po to uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite pailsėti. Tešla turi susijungti į vientisą gumulą, sugerti visus miltus ir nebelipti prie rankų, tačiau išlikti gana minkšta.
Žingsnis 3
Pradėkite formuoti koldūnus. Stalo paviršių pabarstykite miltais, kočėlu iškočiokite tešlą maždaug 1 mm storio sluoksniu. Paimkite stiklinę arba puodelį ir išpjaukite nedidelius apskritimus. Likusią tešlą galima susukti į "dešrą", supjaustyti mažais gabalėliais ir rankomis iškočioti apskritimus. ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir įberkite druskos. Kai koldūnai bus gaminami, vanduo jau turėtų būti užviręs.
Žingsnis 4
Kiekvieno apskritimo vidurį pabarstykite cukrumi. Ant viršaus uždėkite 2-3 uogas ir užspauskite kraštus. Uogas dėkite ant cukraus skylute žemyn. Saldus smėlis sugers likusias sultis ir neleis tešlai išsiskleisti. Taip pat įsitikinkite, kad sultys nepateko ant tešlos kraštų, kad jie nesubyrėtų.
Žingsnis 5
Išvirkite koldūnus. Sudėkite juos į vandenį ir maišykite gremžtuku, kad nepriliptų prie dugno. Maždaug po 2 minučių, kai tik koldūnai plūduriuos, išimkite juos ir patiekite. vyšnių koldūnus galima patiekti ne tik su grietine, bet ir su medumi. jei pašalinus sėklas iš uogų liko sulčių, į jas galima įpilti šiek tiek krakmolo, kad sutirštėtų, ir patiekti kaip sirupą arba juo papuošti patiekalą.
Kategorijos