Atostogų troškinys su raudona žuvimi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Atostogų troškinys su raudona žuvimi

Toks sotus ir skanus patiekalas puikiai tiks šventinėms vaišėms. Žuvies mėsoje yra daug naudingų medžiagų. Patiekalus su žuvimi naudinga valgyti reguliariai arba bent jau periodiškai. Šis receptas padės paįvairinti valgiaraštį sveikatai naudingomis medžiagomis. Dažnai raudonos žuvies filė gaminant gaunasi sausa. Šią problemą išsprendžia šiame recepte naudojamas grietinėlės ir kiaušinių padažas. Be to, dėl jo patiekalas įgauna švelnų ir minkštą skonį.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Atostogų troškinys su raudona žuvimi Žingsnis 1
Atskirame dubenyje plaktuvu suplakite kiaušinius ir grietinėlę. Toliau plakite, kol skystis taps vientisas. Žuvies gabalėlius perpjaukite per pusę, pašalinkite nugarkaulį ir odą. Supjaustykite žuvį plonais griežinėliais. Pagardinkite trupučiu druskos. Pradėkite pjaustyti daržoves. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Nedidelę dalį bulvių supjaustykite batonais. Svogūną supjaustykite plonais žiedais arba pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Atostogų troškinys su raudona žuvimi Žingsnis 2
Į kepimo indą pakaitomis dėkite bulvių griežinėlių, svogūnų žiedų ir žuvies sluoksnius taip, kad pirmąjį ir paskutinį sluoksnį sudarytų bulvės.

Žingsnis 3

Atostogų troškinys su raudona žuvimi Žingsnis 3
Lėkštę tolygiai užpilkite grietinėlės ir kiaušinių padažu. Ant viršaus sudėkite bulvių batonėlius. Ištirpinkite sviestą ir gausiai aptepkite bulves. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite vieną valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos