Publikavimo data: 2024-06-09
Atostogų troškinys su raudona žuvimi
Toks sotus ir skanus patiekalas puikiai tiks šventinėms vaišėms. Žuvies mėsoje yra daug naudingų medžiagų. Patiekalus su žuvimi naudinga valgyti reguliariai arba bent jau periodiškai. Šis receptas padės paįvairinti valgiaraštį sveikatai naudingomis medžiagomis. Dažnai raudonos žuvies filė gaminant gaunasi sausa. Šią problemą išsprendžia šiame recepte naudojamas grietinėlės ir kiaušinių padažas. Be to, dėl jo patiekalas įgauna švelnų ir minkštą skonį.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje plaktuvu suplakite kiaušinius ir grietinėlę. Toliau plakite, kol skystis taps vientisas. Žuvies gabalėlius perpjaukite per pusę, pašalinkite nugarkaulį ir odą. Supjaustykite žuvį plonais griežinėliais. Pagardinkite trupučiu druskos. Pradėkite pjaustyti daržoves. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Nedidelę dalį bulvių supjaustykite batonais. Svogūną supjaustykite plonais žiedais arba pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Į kepimo indą pakaitomis dėkite bulvių griežinėlių, svogūnų žiedų ir žuvies sluoksnius taip, kad pirmąjį ir paskutinį sluoksnį sudarytų bulvės.
Žingsnis 3
Lėkštę tolygiai užpilkite grietinėlės ir kiaušinių padažu. Ant viršaus sudėkite bulvių batonėlius. Ištirpinkite sviestą ir gausiai aptepkite bulves. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite vieną valandą.
Kategorijos