Publikavimo data: 2024-01-02
Oro ryžių troškinys receptas
Mėsa ir garnyras - tradicinis derinys, todėl ryžiais su vištiena sunku ką nors nustebinti. Tačiau jei iš jų paruošite troškinį, tai tikrai bus maloni įvairovė. Patiekalas gaunasi sotus ir kartu jį galima priskirti sveiko maisto kategorijai. Kad troškinys būtų dar sultingesnis, į svogūnų kepimą galite įdėti morkų, o vietoj krūtinėlės galite naudoti šlaunelių filė.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite vištieną, kiaušinius, daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Ryžius nuplaukite. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰С.
Žingsnis 2
Ryžius išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Susmulkinkite svogūnus ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi. Atidėkite svogūnus į šalį, jų prireiks vėliau.
Žingsnis 3
Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sudėkite į vieną dubenį, o trynius - į kitą. Baltymus išplakite plaktuvu iki purumo ir sudėkite virtus ryžius. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Vištienos filė virkite, kol suminkštės. Išvirtą filė suplėšykite šakute į ne storesnes nei 1 cm frakcijas. Krūtinėlę sudėkite į trynius. Išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite pakepintus svogūnus ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 5
Kepimo indą ištepkite sviestu. Išdėliokite pusę ryžių. Tada dėkite sluoksnį mėsos įdaro. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Sviestas formai patepti turi būti kambario temperatūros.
Žingsnis 6
Pašaukite troškinį į 180⁰C temperatūros orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 7
Kol troškinys kepa, paruoškite daržovių salotas. Agurkus, pomidorus ir paprikas supjaustykite ir užpilkite majonezu arba augaliniu aliejumi. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 8
Supjaustykite apkepą porcijomis. Patiekite šiltą su daržovių salotomis.
Žingsnis 9
Papuoškite patiekalą šviežiomis smulkiai supjaustytomis žolelėmis.
Kategorijos