Publikavimo data: 2024-01-05
Cukinijų ir maltų cukinijų troškinys po sūrio kepurėle receptas
Skanus troškinio iš cukinijų, pomidorų ir švelnios naminės maltos mėsos receptas. Patiekalas gaunasi labai sultingas. Receptai iš cukinijų labai populiarūs vasaros sezonu. Jei jau surinkote dausų derlių ir nežinote, ką gaminti iš cukinijų, būtinai pasinaudokite šiuo receptu!
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite recepte nurodytus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Nulupkite cukiniją ir supjaustykite apskritais griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį pamirkykite miltuose. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite cukinijas 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Kol cukinijos kepa, supjaustykite svogūną kubeliais. Kitoje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūną 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite maltą mėsą ir viską kartu apkepkite.
Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite žiedais, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Paimkite stiklinį kepimo indą ir sudėkite į jį visus reikiamus ingredientus sluoksniais tokia tvarka: cukinijos, malta mėsa, pomidorai.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą apkepui. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, grietinėlę, prieskonius, druską ir pipirus.
Žingsnis 6
Gautu mišiniu pripildykite troškintuvą ir gausiai pabarstykite sūriu. Pašaukite troškintuvą į 180 °C temperatūros orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 7
Patiekite apkepą šiltą, supjaustykite gabalėliais ir pabarstykite smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
Žingsnis 8
Patiekite apkepą su skrudintos bagetės riekelėmis.
Kategorijos