Publikavimo data: 2024-01-01
Varškės apkepas su abrikosais receptas
Varškės apkepas su abrikosais ruošiamas labai paprastai, o rezultatas - subtilus ir skanus patiekalas. Šiame recepte nenaudojami miltai ar manų kruopos, todėl apkepas yra daug sveikesnis nei įprastas. Iš viršaus gaunama apetitą kelianti parudavusi plutelė. Viduje apkepas dar gražesnis: ryškiai oranžiniai abrikosų gabaliukai varškės fone. Paruoškite šį apkepą pusryčiams arba patiekite kaip desertą.
Žingsnis 1
Nuplaukite kiaušinius. Paruoškite likusius ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Užvirkite vandenį virdulyje.
Žingsnis 2
Abrikosus sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite karštu vandeniu. Palikite mirkti 5 minutes. Po to abrikosus nusausinkite sietelyje ir nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu. Šiltame vandenyje džiovinti vaisiai išbrinkinami ir iš jų vidaus išsiskiria nešvarumai. Mirkymas taip pat leidžia džiovintiems vaisiams įgauti prarasto vandens ir tapti sultingesniems.
Žingsnis 3
Abrikosus supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir plakite, kol pasidarys purios putos.
Žingsnis 5
Varškę sudėkite į gilų dubenį.Kad varškė būtų vientisesnės konsistencijos, pertrinkite ją per sietelį.
Žingsnis 6
Sudėkite abrikosus į varškę ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite varškės masę. Išlyginkite ir 30 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 8
Šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 9
Supilkite kondensuotą pieną ir pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos