Atviras pyragas su bryndza pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Atviras pyragas su bryndza

Atviri pyragai yra senas tradicinis rusų virtuvės patiekalas, panašių pyragų yra ir Kaukazo bei Rytų šalių virtuvėse. Pagrindinis šio nacionalinio patiekalo bruožas (o jam nei daugiau, nei mažiau nei tūkstantis metų) visada yra plonas traškios tešlos sluoksnis ir daug švelnaus kreminio įdaro. Mūsų receptas pagrįstas gruziniškų atvirų plokštainiukų su sūrio įdaru receptu. Jį paruošti nėra sudėtinga, nes tešlos ruošimą galite patikėti duonos kepimo mašinai.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
266 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Atviras pyragas su bryndza Žingsnis 1
Paruoškite tešlą duonos kepimo mašinoje. Įsitikinkite, kad skysčio yra keturis kartus mažiau nei miltų. Sudėkite visus tešlai skirtus ingredientus į duonos mašinos dubenį ir pasirinkite programą "Mielinė tešla". Kai programa bus baigta, gausite oro, elastingą ir riebią liečiant tešlą.

Žingsnis 2

Atviras pyragas su bryndza Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais, o bryndzą sutarkuokite stambia tarka. Dalį sūrio, t. y. 50 g, atidėkite atskirai. Smulkiai supjaustykite tris kietai virtus kiaušinius. Sumaišykite kiaušinius su paruoštu sūriu ir bryndza. Įdėkite smulkiai supjaustytų krapų. Vėl sumaišykite. Mišinį padalykite į 4 porcijas.

Žingsnis 3

Atviras pyragas su bryndza Žingsnis 3
Išimkite tešlą iš duonos kepimo mašinos ir padalykite ją į 4 dalis. Kiekvieną dalį paeiliui iškočiokite į ne storesnį kaip 7 mm storio ovalą. Ant dviejų didesnių ovalo kraštinių uždėkite anksčiau atidėtą sūrį. Kraštus užlenkite taip, kad sūris būtų šonuose. Užspauskite ir užspauskite tešlos kraštus, kad sūris liktų kraštuose ir kepant neišsiskirtų.

Žingsnis 4

Atviras pyragas su bryndza Žingsnis 4
Suformuokite pyragą į "valties" formą. Į laivo vidurį sudėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite ant dugno. Šaukštu padarykite įdubimą įdarui. Ji turėtų būti pakankamai plati, kad tilptų žalias kiaušinis. Sausą kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir atsargiai perkelkite į ją pyragėlius. Išplakite 2 kiaušinių trynius su šaukštu pieno ir žiupsneliu druskos ir konditeriniu šepetėliu šiuo mišiniu aptepkite pyragaičių paviršių. Dėkite į 250 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.

Žingsnis 5

Atviras pyragas su bryndza Žingsnis 5
Išimkite kepimo skardą iš orkaitės. Į lėkštę įmuškite kiaušinį, atsargiai supilkite jį į kiekvieno pyrago viduryje esančią ertmę ir pašaukite į orkaitę dar 7 minutėms, kol baltymas sustings. Išimkite skardą iš orkaitės, į kiekvieno pyrago vidurį įdėkite po gabalėlį sviesto ir pabarstykite smulkintomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos