Publikavimo data: 2024-06-16
Atviras pyragas su špinatais ir pievagrybiais
Man labai patinka grybai, iš jų gaminamas skanus patiekalas. Kartu su grybais į pyragą nusprendžiau įdėti špinatų, gavosi labai skanu. Šį patiekalą galima patiekti kaip visavertį antrąjį patiekalą arba kaip užkandį.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus, druską ir 2 šaukštus karšto vandens. Išmaišykite ir sudėkite į kepimo indą. Tešlos paviršių subadykite šakute ir 20 minučių pašaukite pyrago pagrindą į orkaitę.
Žingsnis 2
Pievagrybius pamirkykite ir virkite pasūdytame vandenyje apie 20 minučių, kol suminkštės. Špinatus taip pat virkite 15 minučių pasūdytame vandenyje. Tada juos nusausinkite ir atskirai nusausinkite keptuvėje.
Žingsnis 3
Supjaustykite svogūną griežinėliais ir pakepinkite. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 4
Išimkite pyragą iš orkaitės, išdėliokite špinatus ir užpilkite pusę grietinėlės. Tada sudėkite kepintus svogūnus ir grybus ir pabarstykite muskato riešutu. Supilkite kitą pusę grietinėlės. Pabarstykite patiekalą tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.
Kategorijos