Atviras pyragas su špinatais ir pievagrybiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Atviras pyragas su špinatais ir pievagrybiais

Man labai patinka grybai, iš jų gaminamas skanus patiekalas. Kartu su grybais į pyragą nusprendžiau įdėti špinatų, gavosi labai skanu. Šį patiekalą galima patiekti kaip visavertį antrąjį patiekalą arba kaip užkandį.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Atviras pyragas su špinatais ir pievagrybiais Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus, druską ir 2 šaukštus karšto vandens. Išmaišykite ir sudėkite į kepimo indą. Tešlos paviršių subadykite šakute ir 20 minučių pašaukite pyrago pagrindą į orkaitę.

Žingsnis 2

Pievagrybius pamirkykite ir virkite pasūdytame vandenyje apie 20 minučių, kol suminkštės. Špinatus taip pat virkite 15 minučių pasūdytame vandenyje. Tada juos nusausinkite ir atskirai nusausinkite keptuvėje.

Žingsnis 3

Supjaustykite svogūną griežinėliais ir pakepinkite. Sutarkuokite sūrį.

Žingsnis 4

Atviras pyragas su špinatais ir pievagrybiais Žingsnis 4
Išimkite pyragą iš orkaitės, išdėliokite špinatus ir užpilkite pusę grietinėlės. Tada sudėkite kepintus svogūnus ir grybus ir pabarstykite muskato riešutu. Supilkite kitą pusę grietinėlės. Pabarstykite patiekalą tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos