Atviras pyragas su špinatais ir pievagrybiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Atviras pyragas su špinatais ir pievagrybiais

Man labai patinka grybai, iš jų gaminamas skanus patiekalas. Kartu su grybais į pyragą nusprendžiau įdėti špinatų, gavosi labai skanu. Šį patiekalą galima patiekti kaip visavertį antrąjį patiekalą arba kaip užkandį.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Atviras pyragas su špinatais ir pievagrybiais Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus, druską ir 2 šaukštus karšto vandens. Išmaišykite ir sudėkite į kepimo indą. Tešlos paviršių subadykite šakute ir 20 minučių pašaukite pyrago pagrindą į orkaitę.

Žingsnis 2

Pievagrybius pamirkykite ir virkite pasūdytame vandenyje apie 20 minučių, kol suminkštės. Špinatus taip pat virkite 15 minučių pasūdytame vandenyje. Tada juos nusausinkite ir atskirai nusausinkite keptuvėje.

Žingsnis 3

Supjaustykite svogūną griežinėliais ir pakepinkite. Sutarkuokite sūrį.

Žingsnis 4

Atviras pyragas su špinatais ir pievagrybiais Žingsnis 4
Išimkite pyragą iš orkaitės, išdėliokite špinatus ir užpilkite pusę grietinėlės. Tada sudėkite kepintus svogūnus ir grybus ir pabarstykite muskato riešutu. Supilkite kitą pusę grietinėlės. Pabarstykite patiekalą tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, mažai kalorijų, kopūstų sezonas, česnakų sezonas, pyragai, sotūs pyragai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, receptų knyga, kiaušinių pyragai, kefyro pyragai, kefyro pyragai, kepimas su kefyru, kepimas su kiaušiniu

Kategorijos