Atviras pyragas su sūriu ir porais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Atviras pyragas su sūriu ir porais

Garsusis kišas - atviras Lotaringijos pyragas - nuo seno kepamas ne tik Prancūzijoje, o skirtingų įdarų skaičius skaičiuojamas dešimtimis. Vieninteliai dalykai, kurie išlieka nepakitę, yra minkšta smėlinė tešla, kurios pagrindą sudaro sviestas, ir privalomas įdaras iš kiaušinių, grietinėlės arba pieno. Sūrio ir porų derinys įdare laikomas vienu iš klasikinių kišo variantų, artimiausių tradicinei Elzaso ir Lotaringijos virtuvei.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Atviras pyragas su sūriu ir porais Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Atidėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto svogūnams kepti. Miltus sumaišykite su likusiu sviestu ir druska ir išminkykite iki vientisos masės. Įpilkite 0,5 puodelio kambario temperatūros vandens ir išminkykite minkštą, bet elastingą tešlą. Tešlą iškočiokite į 2-3 cm didesnį nei formos skersmuo apskritimą ir įdėkite į formą, suformuodami apvadą.

Žingsnis 2

Atviras pyragas su sūriu ir porais Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto, sudėkite porus ir kepkite apie 4-5 minutes, kol suminkštės. Porus šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite su sūrio kubeliais. Įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos.

Žingsnis 3

Atviras pyragas su sūriu ir porais Žingsnis 3
Iškepkite atvirą pyragą. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska ir pipirais. Supilkite pieną ir dar kartą suplakite. Kiaušinių ir pieno mišinį supilkite ant pyrago įdaro ir pašaukite į orkaitę 30 minučių, kol pyragas paruduos. Prieš patiekdami atvėsinkite pyragą iki kambario temperatūros.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos