Publikavimo data: 2024-06-23
Atviras pyragas su sūriu ir porais
Garsusis kišas - atviras Lotaringijos pyragas - nuo seno kepamas ne tik Prancūzijoje, o skirtingų įdarų skaičius skaičiuojamas dešimtimis. Vieninteliai dalykai, kurie išlieka nepakitę, yra minkšta smėlinė tešla, kurios pagrindą sudaro sviestas, ir privalomas įdaras iš kiaušinių, grietinėlės arba pieno. Sūrio ir porų derinys įdare laikomas vienu iš klasikinių kišo variantų, artimiausių tradicinei Elzaso ir Lotaringijos virtuvei.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Atidėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto svogūnams kepti. Miltus sumaišykite su likusiu sviestu ir druska ir išminkykite iki vientisos masės. Įpilkite 0,5 puodelio kambario temperatūros vandens ir išminkykite minkštą, bet elastingą tešlą. Tešlą iškočiokite į 2-3 cm didesnį nei formos skersmuo apskritimą ir įdėkite į formą, suformuodami apvadą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto, sudėkite porus ir kepkite apie 4-5 minutes, kol suminkštės. Porus šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite su sūrio kubeliais. Įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos.
Žingsnis 3
Iškepkite atvirą pyragą. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska ir pipirais. Supilkite pieną ir dar kartą suplakite. Kiaušinių ir pieno mišinį supilkite ant pyrago įdaro ir pašaukite į orkaitę 30 minučių, kol pyragas paruduos. Prieš patiekdami atvėsinkite pyragą iki kambario temperatūros.
Kategorijos