Publikavimo data: 2024-06-15
Atviri lęšių taco
Tacos yra populiarus meksikiečių virtuvės patiekalas. Tai užkandis iš kukurūzų tortilijų, susuktų į voką ir įdarytų įvairiais įdarais. Dėl didelio kiekio prieskonių jis dažnai būna aštraus skonio. Kartu tacos yra sveikas patiekalas. Kukurūzų tortilijose yra vitaminų A, C ir B grupės vitaminų. Lęšiuose gausu mikroelementų, pavyzdžiui, kalcio, magnio, geležies ir fosforo. Visos šios medžiagos žmogui būtinos normaliai organų veiklai.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite kubeliais. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai sukapokite petražoles. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Kepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai. Sudėkite česnaką ir prieskonius (papriką ir raudonėlį). Kepkite dar 1 minutę. Sudėkite lęšius ir druską. Supilkite vandenį ir troškinkite 25-30 minučių (lęšiai turi būti minkšti).
Žingsnis 3
Nuimkite dangtį ir virkite dar 5-10 minučių (mišinys turi sutirštėti). Sutrinkite lęšius. Sudrėkinkite 2 rankšluosčius. Vieną jų padėkite ant kepimo skardos. Ant rankšluosčio 1 sluoksniu sudėkite kukurūzų paplotėlius. Uždenkite antruoju rankšluosčiu. Dėkite į orkaitę 10 minučių.
Žingsnis 4
Tolygiai padalykite įdarą į tortilijas. Sudėkite pomidorus, sūrį ir petražoles. Sudėkite tortilijas į voką.
Kategorijos