Publikavimo data: 2024-06-12
Klasikinis kiaulienos taco
Norite paragauti Meksikos? Pasigaminkite tradicinį šios šalies patiekalą - tacos. Tai kvietinė tortilija, pripildyta mėsos, jūros gėrybių arba daržovių. Patiekalas papildomas įvairiais prieskoniais, pavyzdžiui, svogūnais ar kalendromis, taip pat sūriu. Yra daugybė šio užkandžio gaminimo variantų. Receptas priklauso nuo įdaro. Klasikinis tacos variantas yra su malta kiauliena, kurią harmoningai papildo šviežios daržovės.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves: svogūnus ir paprikas pusžiedžiais, pomidorus - vidutinio dydžio gabalėliais. Smulkiai supjaustykite petražoles ir česnakus.
Žingsnis 2
Šiek tiek išdžiovinkite bandeles iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 3
Paruoškite taco įdarą. Keptuvėje apkepkite maltą mėsą, paprikas ir pomidorus. Įberkite 0,5 šaukštelio prieskonių ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 4
Marinuokite svogūnus laimo sultyse, pridėdami cukraus ir po 0,5 šaukštelio prieskonių. Palikite mirkti 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Į marinuotus svogūnus sudėkite česnakus ir petražoles. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Į tortilijas sudėkite įdarą: pirmiausia mėsą su daržovėmis, tada svogūnus.
Žingsnis 7
Patiekite paruoštus takosus į stalą.
Kategorijos