Takosai su mačetės kepsniu, gvakamole ir jaunu sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Takosai su mačetės kepsniu, gvakamole ir jaunu sūriu

Jei šviežią jautieną dėsite ant rudų tortilijų iš kvietinių ir kukurūzų miltų, apibarstysite varške, žolelėmis, pagardinsite prieskoniais ir aštriais jalapeno griežinėliais, gausite tikrus meksikietiškus taco. O gvakamolė su avokadais ir laimu šiam užkandžiui suteiks tropinių natų. Taco įdaras turi būti tortilijos centre, kitaip jis tikriausiai atsidurs ant jūsų drabužių. Taco laikykite vertikaliai ir valgykite virš lėkštės, šiek tiek pakreipę nuo savęs.
Gaminimo laikas
114 min.
Laikas virtuvėje
75 min.
Kalorijos
210 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.06/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Takosai su mačetės kepsniu, gvakamole ir jaunu sūriu Žingsnis 1
Sumaišykite visus sausus ingredientus. Sumaišykite vandenį ir aliejų. Supilkite skystus ingredientus į sausus ingredientus ir pradėkite minkyti. Tešlą minkykite 10-15 minučių, kol taps lygi ir elastinga. Padalykite tešlą į 8 arba 16 vienodų rutuliukų, priklausomai nuo norimo tortilijų dydžio.

Žingsnis 2

Takosai su mačetės kepsniu, gvakamole ir jaunu sūriu Žingsnis 2
Apibarstykite rutuliukus miltais ir sudėkite į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 30 minučių.

Žingsnis 3

Takosai su mačetės kepsniu, gvakamole ir jaunu sūriu Žingsnis 3
Ant dulkėmis pabarstyto paviršiaus kiekvieną rutuliuką susukite į ploną tortiliją. Kepkite tortilijas ant keptuvės arba ant žarijų grotelių, kol lengvai paruduos.

Žingsnis 4

Takosai su mačetės kepsniu, gvakamole ir jaunu sūriu Žingsnis 4
Paruoškite gvakamolę. Nulupkite avokadą, išskobkite kauliuką, sudėkite jį į blenderio puodelį arba trintuvą ir susmulkinkite. Sudėkite laimo sultis, varškę ir saldžiųjų aitriųjų paprikų padažą ir dar kartą sumaišykite. Pačioje pabaigoje įmaišykite prieskonius.

Žingsnis 5

Takosai su mačetės kepsniu, gvakamole ir jaunu sūriu Žingsnis 5
Sūrį sutrupinkite į granules. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir nuplaukite šaltu vandeniu.

Žingsnis 6

Takosai su mačetės kepsniu, gvakamole ir jaunu sūriu Žingsnis 6
Nuo kepsnio pašalinkite jungiamojo audinio ir riebalų perteklių, įtrinkite druska ir sviestu. Gerai įkaitintoje keptuvėje kepkite kepsnį po 2 minutes iš kiekvienos pusės, tada sumažinkite ugnį ir kepkite dar po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kad kepsnys taptų norimo minkštumo. Ištraukite kepsnį ant lentos ir uždenkite folijos lakštu. Palikite 4-6 minutes pastovėti, tada supjaustykite mėsą skersai pluošto. Toje pačioje keptuvėje ir tuose pačiuose riebaluose kepkite takos, kol iškeps.

Žingsnis 7

Takosai su mačetės kepsniu, gvakamole ir jaunu sūriu Žingsnis 7
Ant lėkštės ar lentelės dėkite du tacos, juos aptepkite gvakomole, tada - mėsos juostelėmis, ant viršaus uždėkite smulkiai supjaustytą svogūną, jalapeno papriką ir trupintą sūrį. Papuoškite kalendra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos