Publikavimo data: 2024-05-25
Takosai su mačetės kepsniu, gvakamole ir jaunu sūriu
Jei šviežią jautieną dėsite ant rudų tortilijų iš kvietinių ir kukurūzų miltų, apibarstysite varške, žolelėmis, pagardinsite prieskoniais ir aštriais jalapeno griežinėliais, gausite tikrus meksikietiškus taco. O gvakamolė su avokadais ir laimu šiam užkandžiui suteiks tropinių natų. Taco įdaras turi būti tortilijos centre, kitaip jis tikriausiai atsidurs ant jūsų drabužių. Taco laikykite vertikaliai ir valgykite virš lėkštės, šiek tiek pakreipę nuo savęs.
Žingsnis 1
Sumaišykite visus sausus ingredientus. Sumaišykite vandenį ir aliejų. Supilkite skystus ingredientus į sausus ingredientus ir pradėkite minkyti. Tešlą minkykite 10-15 minučių, kol taps lygi ir elastinga. Padalykite tešlą į 8 arba 16 vienodų rutuliukų, priklausomai nuo norimo tortilijų dydžio.
Žingsnis 2
Apibarstykite rutuliukus miltais ir sudėkite į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 3
Ant dulkėmis pabarstyto paviršiaus kiekvieną rutuliuką susukite į ploną tortiliją. Kepkite tortilijas ant keptuvės arba ant žarijų grotelių, kol lengvai paruduos.
Žingsnis 4
Paruoškite gvakamolę. Nulupkite avokadą, išskobkite kauliuką, sudėkite jį į blenderio puodelį arba trintuvą ir susmulkinkite. Sudėkite laimo sultis, varškę ir saldžiųjų aitriųjų paprikų padažą ir dar kartą sumaišykite. Pačioje pabaigoje įmaišykite prieskonius.
Žingsnis 5
Sūrį sutrupinkite į granules. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 6
Nuo kepsnio pašalinkite jungiamojo audinio ir riebalų perteklių, įtrinkite druska ir sviestu. Gerai įkaitintoje keptuvėje kepkite kepsnį po 2 minutes iš kiekvienos pusės, tada sumažinkite ugnį ir kepkite dar po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kad kepsnys taptų norimo minkštumo. Ištraukite kepsnį ant lentos ir uždenkite folijos lakštu. Palikite 4-6 minutes pastovėti, tada supjaustykite mėsą skersai pluošto. Toje pačioje keptuvėje ir tuose pačiuose riebaluose kepkite takos, kol iškeps.
Žingsnis 7
Ant lėkštės ar lentelės dėkite du tacos, juos aptepkite gvakomole, tada - mėsos juostelėmis, ant viršaus uždėkite smulkiai supjaustytą svogūną, jalapeno papriką ir trupintą sūrį. Papuoškite kalendra.
Kategorijos