Publikavimo data: 2025-08-21
Auksinė pikantiška samsa su kiauliena ir sezamo sėklomis
Samsa yra labai populiarus pasaulyje. Šis kepinys kepamas visuose Azijos regionuose, Viduržemio jūros regione ir net Afrikoje. Klasikinė samsa gaminama su daržovėmis, ėriena, vištiena ir moliūgais. Slavų virtuvė mėgsta į tešlos vidų dėti kiaulienos, žinoma. Gaminys su ja būna sultingas, aromatingas ir sotus. Nepaisant užsienietiško pavadinimo, šis kepinys tapo mūsų namais. Naudodami paruoštą tešlą per trumpą laiką galite iškepti visą kalną raugintų pyragų.
Žingsnis 1
Mėsą, svogūną supjaustykite gabalėliais ir pertrinkite per mėsmalę. Įberkite druskos, pipirų ir šiek tiek vandens. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Tešlą susukite į ritinį ir supjaustykite nedideliais 1,5-2 cm ilgio gabalėliais. Juos iškočiokite į apskritimą, į vidurį dėkite įdaro ir užspauskite kraštus, kad gautųsi trikampis.
Žingsnis 3
Dėkite samosas ant pergamentu išklotos skardos siūle žemyn. Aptepkite paplotėlius plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos